РЕКЛАМА. Video-One Production створив документальний проект-реконструкцію «Гроші»

23 Вересня 2010
3755
23 Вересня 2010
08:56

РЕКЛАМА. Video-One Production створив документальний проект-реконструкцію «Гроші»

3755
РЕКЛАМА. Video-One Production створив документальний проект-реконструкцію «Гроші»

Продакшн Video-One створив документальний телепроект «Гроші», який за допомогою комп'ютерної графіки повністю побудовано на реконструкціях. Про це розповів «Детектор медіа» директор продакшн-компанії Станіслав Дордік.

 

Програма «Гроші» - це проект «журнального» типу, в якому розкрито історію виникнення фінансових відносин та їхній уплив на всесвітню історію. Основна родзинка такої програми в тому, що цікаві події та їхній аналіз відображено в яскравій графічній формі. «Є речі, які неможливо зняти, однак їх можна змоделювати. Коли це все проілюстровано чарівними перетвореннями, то телебачення і справді стає баченням», - пояснює Станіслав Дордік.

 

За його словами, графічні реконструкції вже давно використовуються на Заході, і жоден науковий чи публіцистичний фільм не обходиться без них: «Будь-який західний документальний фільм містить значну частину графіки, це не виключає ведучого, наочно показує глядачу якісь речі, не дає йому заснути, постійно розбиває синхрони експертів та демонструє їхні слова. Це суміш дизайну та спецефектів».

 

Ідею створення проекту було навіяно економічною кризою - Video-One Production вирішив дослідити, що саме суспільство знає про гроші. Так, з травня 2009 по липень 2010-го на замовлення телеканалу «Гамма» було виготовлено 52 серії, що об'єднували історії фінансових пірамід, геніального шахрайства та розповіді про прості фінансові речі, які існують у повсякденному житті кожної людини. Сценарій, ідеї, матеріали - все розроблено власними силами продакшну.

 

 

 DOC FILM "MONEY" (rus) from Video-One Production on Vimeo.

 

Серії представлено у вигляді 3-4-хвилинних роликів, призначених для міжпрограмного перегляду. Саме у такому вигляді вони виходять на телеканалі «Гамма». У  планах Video-One Production - розширення коротких серій до повноформатних 25-хвилинних випусків, але вже з думками експертів та ведучим.

 

Video-One Production зацікавився розробкою документальних проектів-реконструкцій, адже в Україні цей напрямок «тільки розвивається». В нашій країні такі проекти вважаються дорогими. Та, як розповів Станіслав Дордік, технічне оснащення й апаратура сьогодні є більш-менш доступними, тож основні витрати графічних реконструкцій - на людські ресурси. Тому подібні проекти обійдуться каналам дешевше за «класичні» документальні проекти, бо зникає потреба у виїзних зйомках.

 

 

 

Trailer - DOC FILM "Money" from Video-One Production on Vimeo.

Video-One Production виник у 2007 році. Спочатку спеціалізувався виключно на теледизайні. Video-One Production переоформляв канал «Сіті» у 2007-2008 роках, повністю розробив ребрендинг телеканалу «24», спільно з «Пронто-Фільм» створював дизайн для Нового каналу, а також підготував повне оформлення цифрового каналу «Гамма», оформлення для програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на ICTV, регіонального телеканалу «Вінниччина», протягом 6 років створює теледизайн для Федерації футболу України та має багато інших комерційних проектів.

 

Наразі продакшн планує продовжувати лінію публіцистичних проектів на основі графічних реконструкцій. Video-One уже розробив синопсиси двох документальних проектів - це «Гроші» та «Жителі великого заводу», які пропонуються до виробництва. Директор продакшну зазначив, що робота над такими програмами «менш оплачувана, ніж оформлення каналів та реклама, але вона цікавіша. Глядач заворожується тим чарівним світом, який він не може бачити».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3755
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
4985 дн. тому
фактаж для любой передачи можно найти, где угодно)). Миллион фильмов про войну, миллиард мелодрам, но каждая программа или фильм преподносит факты и историю по своему, делает свою интерпретацию событий, свои выводы - это и есть телевидение.
nnn
4985 дн. тому
Графика неплохая, но оригинальность проекта - таких передач очень много, фактаж в них изложенній можно найти на любом ресурсе.
Эгус Кабулус
4985 дн. тому
Действительно качественный продукт.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду