Харківські телевізійники оскаржують дії Добкіна, який назвав журналістку «ручною собачкою» (ДОПОВНЕНО)

23 Лютого 2010
20759
23 Лютого 2010
12:38

Харківські телевізійники оскаржують дії Добкіна, який назвав журналістку «ручною собачкою» (ДОПОВНЕНО)

20759
Харківські телевізійники оскаржують дії Добкіна, який назвав журналістку «ручною собачкою» (ДОПОВНЕНО)

Журналісти харківської телекомпанії «Агентство телебачення "Новини"» 8 лютого звернулися з відкритим листом до лідера Партії регіонів Віктора Януковича з вимогою поновити в Харкові дію Конституції та законів, які гарантують свободу професійної діяльності журналістів.

 

За інформацією «Радіо Свобода», журналісти також наполягають на притягненні Михайла Добкіна до дисциплінарної та адміністративної відповідальності. У запиті до прокуратури та СБУ телекомпанія наголошує: своїми діями міський голова Харкова порушив статті одразу кількох українських законів, зокрема, закон «Про інформацію», коли відмовився відповідати на запитання журналістки.

 

До таких дій їх змусив інцидент, що стався на прес-конференції харківського міського голови Михайла Добкіна 3 лютого. Журналіст АТН Катерина Морозова поставила меру запитання, як він оцінює якість прибирання харківських доріг від снігу й льоду та чи знайшли винних, які невчасно зняли агітацію Віктора Януковича в першому турі виборів.

 

У відповідь пан Добкін заявив: «Я буду разговаривать с вами, когда вы наберетесь мужества, встанете с колен, во-первых, мне неудобно с вами в такой позе разговаривать... Наберитесь мужества, станьте журналистом, а не ручной собачкой в руках хозяев» (відео можна переглянути на сайті СТБ).

 

Саме в цьому запитанні, зазначає колектив АТН у відкритому листі, Михайло Добкін побачив політичний підтекст і звинуватив редакцію АТН, а також журналістів інших телекомпаній у політичній заангажованості.

 

У телекомпанії називають таку реакцію Михайла Добкіна «безпрецедентною образою» та наголошують, що харківські журналісти зазвичай наражаються в кращому випадку на ігнорування запитань, в гіршому - на образи, а іноді й погрози на свою адресу.

 

«Журналісти телекомпанії АТН хотіли б дізнатися, як ви оцінюєте подібну поведінку людини, яка є вашим однопартійцем, мером великого міста і керівником виборчого штабу, адже у вашій передвиборній програмі декларується свобода слова», - звертаються до Віктора Януковича співробітники харківської телекомпанії.

 

Під відкритим листом зібрано 37 підписів.

 

Як зазначає СТБ, Михайло Добкін все ж таки відповів на запитання Катерини Морозової на прес-конференції наступного дня, 4 лютого.

 

Нагадаємо, на прес-конференції 3 лютого Михайло Добкін закликав журналістів до об'єктивності, перед тим зауваживши, що «увечері харків'яни побачать їх гнилі репортажі».

 

ТК намагатиметься з'ясувати позицію Партії регіонів щодо відкритого листа АТН.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20759
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
фів
5180 дн. тому
Для vk із Харкова. Ти не журналіст. Це однозначно. Бо ти не поважаєш ні своїх колег, ні читачів. Твоя колега поставила коректе запитання. Чому вона "собачка" і чому "мавпочка"? Можливо, ти бегемот? З повагою....
Ярик
5180 дн. тому
Добкін як був хамом і мурлом, так ними і залишився. Він справді є чудовою "окрасою" Партії регіонів та її лідера-президента. А ще пригадайте телеуроки "цивілізованого" спілкування "звезди" Добкіна під керівництвом мудрагеля Кернеса. Як кажуть, приїхали... Куди вже далі?
харьковчанин
5181 дн. тому
Не удивлюсь, если все три предыдущих комментария написаны с IP-адреса гостиницы "Националь" или харьковского горсовета. :)))
Саша
5181 дн. тому
Журналісти бояться правди?))))))
Журналист
5194 дн. тому
Добкин, не делай глупостей - журналистов нельзя обижать.
vk, Харьков
5195 дн. тому
Да какие они собачки, они ручные обезьянки авакова, скупившего их оптом...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду