Cуд відхилив позов «Блика» проти моральної комісії

28 Грудня 2009
16744
28 Грудня 2009
18:56

Cуд відхилив позов «Блика» проти моральної комісії

16744
Cуд відхилив позов «Блика» проти моральної комісії

25 грудня 2009 року Окружний адміністративний суд міста Києва відхилив у цілому позовні вимоги ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» - власника щоденної газети «Блик», який намагався у судовому порядку оскаржити рішення Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Про це пише Інститут релігійної свободи.

 

У жовтні минулого року Національна комісія своїм рішенням визнала низку публікацій у кількох числах цієї газети такими, що мають еротичний, порнографічний характер та також ображають релігійні почуття віруючих.


 
Суть справи полягала в тому, що при проведенні моніторингу періодичних друкованих видань на предмет відповідності чинному законодавству про захист суспільної моралі НЕК своїм рішенням від 23 жовтня 2008 року постановила визнати фотозображення, розміщені у газеті «Блик», еротичного, порнографічного характеру та такими, що демонструють неповагу до релігійних святинь та ображають релігійні почуття віруючих. Власники «Блика» вважали ці звинувачення безпідставними, необґрунтованим та такими, що не відповідають дійсності, тому звернулися до суду з позовом про скасування рішення НЕК.

 

Голова НЕК Василь Костицький підтвердив ТК цю інформацію, зауваживши, що впевнений у правомірності рішення комісії щодо «Блика».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16744
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха
5252 дн. тому
А ось здаю тему: за розміщення матеріалів, котрі демонструють неповагу до василя костицького, навіть неки нічого ще не придумали. чому б не розміщати матеріали такого змісту?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду