Ющенко звинуватив мера Полтави у зриві трансляції його телевиступу

28 Грудня 2009
8074
28 Грудня 2009
11:43

Ющенко звинуватив мера Полтави у зриві трансляції його телевиступу

8074
Ющенко звинуватив мера Полтави у зриві трансляції його телевиступу

Президент Віктор Ющенко звинуватив мера міста Полтава Андрія Матовського у зриві прямої телетрансляції виступу глави держави. З`ясувати причини інциденту він доручив прокурору Полтавської області Віктору Войцишену, пише proUA з посиланням на видання «Новини Полтавщини».

 

Під час промови Президента в полтавському палаці дозвілля «Листопад» його прес-секретар Ірина Ваннікова передала йому записку, яку Президент озвучив: «Ефір УТ-1 перервали в Полтаві... Це зробив мер Полтави Матковський. Мерові належить кабельне телебачення», - прочитав у записці Ющенко. Після цього присутні в залі почали скандувати: «Ганьба!»

 

«Ось і відповідь на те, чому в Полтаві немає пам'ятника Симонові Петлюрі. Тому що є такі Матковські... Якщо ви не хочете повторити цю трагедію, цих Матковських, давайте відповідати за те, кого обираємо. Те, що Полтавщина віддала два роки тому свої голоси БЮТ, то ви зробили драматичну помилку. Ви були зачаровані, а тепер ви розчаровані», - додав пан Ющенко.

 

Трансляцію виступу здійснювала Національна державна телекомпанія України. Ефір та доступ до Інтернету споживачів найбільшого кабельного оператора і провайдера Полтави ТОВ «Полтавські телекомунікаційні системи» («Поіск-ТВ») відімкнули о 16:05, коли тривав виступ Президента.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», аналогічний випадок трапився 8 грудня на телевізійній вежі київської філії Концерну радіомолвення, радіозв`язку та телебачення, коли трапилася аварія систем електроживлення. Як наслідок, майже на годину перервалася трансляція низки телерадіокомпаній на території всієї України. Після цього Президент звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити, чи не було відключення телеканалів диверсією. Зокрема Президента цікавило, чому не відбулася трансляція його виступу у Волинській області та чому за дві секунди до його виступу згорів трансформатор.

 

Тоді СБУ запевнила Президента, що аварія на телецентрі не є диверсією.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8074
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zhuchokz
5226 дн. тому
:) :) :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду