«Інтер» з Юрієм Морозовим знімають «мильну оперу»

5 Листопада 2009
18854
5 Листопада 2009
15:43

«Інтер» з Юрієм Морозовим знімають «мильну оперу»

18854
«Інтер» з Юрієм Морозовим знімають «мильну оперу»

«Інтер Медіа Продакшн» спільно з компанією Prima-film запускають серіал з робочою назвою «Сусіди». Про це повідомляє прес-служба каналу «Інтер».

 

Зйомки проекту розпочнуться наприкінці листопада, зараз триває затвердження акторського складу та побудова декорацій. Кожна серія проекту зніматиметься за декілька тижнів  до виходу в ефір, а робота над сценарієм закінчується незадовго до початку знімального періоду. Автор сценарію Георгій Ховрах, Олена Зерняк, Оксана Безрутченко, Наталія Уварова. Режисер Олег Филиппенко, оператор Павло Небера.

 

Як промо-хід, прес-служба «Інтера» та автори проекти вирішила використати нетипове визначення жанру продукту -   «мильна опера», яку означили як «унікальний жанр, який ще не використовувався в Україні». На думку генерального продюсера телекомпанії Prima-film Юрія Морозова є велика різниця між «теленовелою» та «мильною оперою».

 

«Теленовела - це все ж таки  вигадка, казка, а мелодраматичні колізії «мильної опери» - з реального життя. Герої актуального серіалу стурбовані епідеміями, політичним безладдям, кризою, слідкують за футбольними матчами, концертами зірок тощо», - стверджує пан Морозов.

 

 Виконавчий продюсер «Інтера» Єгор Бенкендорф наголошує на ще одній особливості «мильної опери» - дія у серіалах цього жанру  обов'язково прив'язана до певного місця дії  (наприклад вулиця Coronation Street, район East Enders, місто Санта Барбара).

 

 

«Ми вирішили розпочати з одного будинку, а точніше з одного під'їзду. Наші герої - це декілька  сімей, що проживають у київській п'ятиповерховій "сталінці". Вони звичайні люди зі своїми щоденними перепитіями, планами на майбутнє. Щось відбулось в Україні чи світі - і наші сусіди вже ввечері  обговорюють це на своїй кухні або зустрівшись на сходовому майданчику», - зазначає він.

 

З практики вітчизняних продакшнів, можна було би згадати «прив'язані» до одного під'зду події серіалів «5 хвилин до метро», «Моя прекрасна сім'я» чи «Родичі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18854
Читайте також
30.11.2009 10:23
Наталія Данькова
31 884
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ганжа
5286 дн. тому
ну якщо це буде щось геть інше - то я вже чекаю, затамувавши подих. успіхів!
зиночка
5286 дн. тому
только в 5 минут до метро и моей прекрасной няне кажется никакой актуальности и привязки к к тому, что сейчас происходит не было. но телекритика ведь лучше знает. телекритика у нас умная. только немного д..чка)))) (на всякий случай объясняю - "дусечка", а не "дурочка", если вы вдруг не то подумали))))))))))
репка
5286 дн. тому
а что вас так удивило. забейте в гугл определение "мыльная опера" и посмотрите, что это такое. у этого жанра есть и другие особенности, кроме привязки к месту действия, но телекритика, похоже, решила не заморачиваться
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду