Верховна Рада в першому читанні ухвалила закон, що регулює телемагазини

17 Грудня 2008
14842
17 Грудня 2008
14:19

Верховна Рада в першому читанні ухвалила закон, що регулює телемагазини

14842
Верховна Рада в першому читанні ухвалила закон, що регулює телемагазини
17 грудня Верховна Рада України розглянула в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення)». «За» утвердження документу в першому читанні проголосували 236 народних депутатів.
 
Зокрема, до закону «Про рекламу» ввели термін «телепродаж», визначивши, що це окремий вид реклами, у якому міститься публічна пропозиція укласти договір купівлі – продажу щодо визначеного товару. При цьому телепродаж лікарських засобів забороняється, так само як і спонсорування теле- і радіопередач із використанням назв ліків, які розповсюджуються за рецептом лікаря.
 
Закон також значно спрощує вимоги щодо тривалості програмного продукту, який можна переривати рекламною паузою. Попередня норма вказує:
 
«Трансляція кіно- і телефільмів, за умови їх тривалості до 42 хвилин, не може перериватися рекламою або будь-яким редакційним, авторським чи інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач).
 
Трансляція кіно- і телефільмів, за умови їх тривалості від 42 до 70 хвилин, може перериватися рекламою або будь-яким редакційним, авторським чи інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач) один раз, за умови їх тривалості від 70 до 90 хвилин - два рази.
 
Трансляція кіно- і телефільмів тривалістю понад 90 хвилин може перериватися рекламою або будь-яким редакційним, авторським чи інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач) кожні 30 хвилин за умови, що після останньої перерви фільм продовжується не менше 20 хвилин включно».
 
Згідно з прийнятою нормою, «Трансляція кіно- і телефільмів, за умови їх тривалості понад 45 хвилин, може перериватися рекламою або будь-яким редакційним, авторським чи інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач) через кожні 45 хвилин».
 
Нагадаємо, що проект закону був внесений Президентом України Віктором Ющенком і зареєстрований у Верховній Раді 28 серпня 2008 року під №3081. Комітет з питань свободи слова та інформації прийняв постанову про прийняття документу за основу та його доопрацювання в рамках комітету і винесення на друге читання.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14842
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду