У Грузії припинено мовлення опозиційного телеканалу «Імеді»

8 Листопада 2007
6725
8 Листопада 2007
09:42

У Грузії припинено мовлення опозиційного телеканалу «Імеді»

6725
У Грузії припинено мовлення опозиційного телеканалу «Імеді»
Декрет про надзвичайний стан у Тбілісі підписав Президент Грузії. Цей документ іще має затвердити парламент. Та попри це влада вже закрила дві телекомпанії, повідомляє 5 канал. Голова комітету із закордонних справ парламенту Грузії Костянтин Габашвілі в ефірі 5 каналу заявив з цього приводу - обидва ЗМІ підбурювали до державного перевороту. Закриття загрожує будь-якому іншому, який зважиться на подібне.
 
«Не ограничивается передвижение людей, но ограничиваются манифестации и работа тех органов медиа, которые прямо продлевают так сказать эскалацию. Вы знаете, после их объявлений надобность состоит в том, чтобы успокоить народ и не дать возможность тому телеканалу, который уже год подготавливает фактически вот эту экстремальную ситуацию, потому что владельцем его есть Патаркацишвили, который сегодня открыто заявил, что он будет до последнего цента финансировать всё, чтобы свергнуть существующее правительство и конституционный строй в Грузии. Это прямо входит в те планы российских спецслужб..»,- заявив Габашвілі 5 каналу"
 
На запитання Святослава Цеголка «То есть Вы поддерживаете то, что был закрыл телеканал «Имеди»?» Констянтин Габашвілі відповів: «Это обычный приём, который делается при чрезвычайном положении. Не исключается, что такие меры коснутся и других каналов только для того, чтобы на несколько дней успокоить состояние людей».
 
Також грузинський спецназ використовує проти журналістів та мирних людей гумові кулі та сльозогінний газ,- передає власний кореспондент 5 каналу Христина Бондаренко, яка перебуває в Тбілісі. Натомість голова комітету із зовнішніх зв'язків парламенту Грузії Констянтин Габашвіші в ефірі 5 каналу заявив, що проти журналістів силу не застосовують.
 
«Нет, это не против журналистов. Журналисты всегда присутствуют и по своей профессии имеют риск, конечно, получить ту ситуацию, которая создаётся. Это было против людей, которые атаковали двери и не давали возможность соответствующим органам поработать в телестудии, на что было разрешение прокурора. И это было результатом того декрета, того решения Президента,что в стране введено и действует короткое время чрезвычайное положение»,- сказав Габашвілі в ефірі "5 каналу".
 

5 канал має кадри останніх секунд роботи телеканалу «Імеді».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду