Переможцем конкурсу на інформаційне мовлення в регіонах став "5 канал"

14 Вересня 2005
791
14 Вересня 2005
16:03

Переможцем конкурсу на інформаційне мовлення в регіонах став "5 канал"

791
Переможцем конкурсу на інформаційне мовлення в регіонах став "5 канал"
Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розв'язала питання конкурсів на частоти в регіонах.

Як вже повідомляла "Детектор медіа", ці конкурси мали особливі умови, а саме телеканали, які хотіли отримати ці частоти, мали представити концепцію, яка б відповідала конкретним умовам. Приміром, за словами члена Нацради Ігоря Куруса, в Криму це мало бути інформаційно-розважальне мовлення з етнічними запитами. Як вже зазначала "Детектор медіа", перед конкурсом Нацрада провела два опитування - одне загальнонаціональне, інше – опитування журналістів. Дані цих опитувань виявили потребу громадян у інформаційному мовнику. За опитуванням Нацради, 48,5% респондентів по Україні і 72% опитаних журналістів зазначили, що найчастіше дивляться новини. Також респонденти, відповідаючи на запитання Нацради, повідомляли, що в першу чергу надали б ліцензію інформаційному мовнику. Що й зробила Нацрада на сьогоднішньому засіданні. В конкурсі, де основною умовою було інформаційне мовлення, брали участь 3 телеорганізації: "5 канал" ("Експрес-інформ"), НБМ та Трк "Клас". В останню хвилину, коли конкурсанти презентували свої концепції, представник каналу НБМ повідомив, що канал участі у конкурсі брати не буде. І внаслідок голосування ліцензію на мовлення отримав "5 канал". Тепер "5 канал" матиме свої частоти, зокрема у Луцьку, Дніпропетровську, Маріуполі, Бердичеві, Житомирі, Кіровограді, Харкові, Умані тощо. За рішення проголосували всі члени НР, за винятком Владислава Лясовського. У коментарях ТК він зазначив:

- Я не братиму участь у будь-яких питаннях, які пов'язані з "5 каналом". Щоб потім не виникало сумнівів щодо моєї позитивної позиції щодо "5 каналу". Я маю на увазі позитивні питання, які стосуватимуться "5 каналу". На порушення я реагуватиму першим.

Загалом з 15 конкурсів, які розглядалися на засіданні, переможці були визначені лише у трьох. Також ліцензії на мовлення у регіонах отримали ОДТРК "Крим" та Кіровоградська ОДТРК.

У багатьох конкурсах переможців яких поки не. названо, беруть участь канали К1, Тоніс і Львівський канал "Люкс".

На повторний конкурс були винесені частоти прикордонного регіону: 25 ТВК у Вишці, 28 ТВК по Кострижівці і 26 ТВК в Сторожинці Чернівецької області, ось тільки претендентів на їх отримання не було. Юрій Сторожук наголосив на тому, що якщо ці частоти не отримають українські мовники, то існує небезпека, що їх використовуватимуть інші країни.

Також на конкурс будуть винесені і частоти КРТ.

Наталія Данькова, "Детектор медіа"

Читайте також:

Конкурсні перипетії Нацради: кому, як, чому, що далі?

НТКУ оголошує конкурс спортивних коментаторів

Віталій Шевченко: цьогорічний конкурс на телемовлення особливий

Першочерговим завданням на найближчий час Нацрада називає організацію ліцензійного конкурсу. На прозорих умовах

При створенні нових телеканалів глядачі віддали б перевагу інформаційному та пізнавальному ТБ

„5 канал” знову переміг у конкурсі на канали мовлення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду