ABC NEWS сподівається, що трансляція інтерв’ю Басаєва не буде коштувати їм акредитації

3 Серпня 2005
697
3 Серпня 2005
11:16

ABC NEWS сподівається, що трансляція інтерв’ю Басаєва не буде коштувати їм акредитації

697
ABC NEWS сподівається, що трансляція інтерв’ю Басаєва не буде коштувати їм акредитації
Телекомпанія ABC NEWS сподівається на перегляд рішення російського МЗС щодо не продовження акредитації кореспондентам телекомпанії у зв’язку із трансляцією інтерв’ю Шаміля Басаєва.

У коментарі Департаменту інформації та друку МЗС Російської Федерації вказується, що це інтерв’ю – "очевидний факт сприяння пропаганди тероризму, прямих закликів до насильницьких дій проти громадян Росії."

Відтак американська телекомпанія ABC була визнана МЗС небажаною для контактів із російським державними організаціями та установами, тому продовження акредитації кореспондентам цієї телекомпанії російськн МЗС не планує.

Інакшої позиції дотримується президент ABC Девід Уєстлін (David Westin). Він вважає, що у поняття місії мас-медіа входить висвітлення подій, а також і протизаконних дій іs метою допомогти аудиторії краще зорієнтуватися у ситуації.

Президент ABC прокоментував дії російського керівництва як прикрість. Він також зазначив, що "ми не можемо дозволили жодному керівництву стати на заваді у повному і точному висвітленню новин".

Окрім того, у вівторок Держдепартамент США висловив розчарування діями російської влади. Прес-секретар відомства Том Кейсі (Tom Casey) зазначив, що ABC News як і будь-який інший представник ЗМІ повинен мати свободу вираження та право передавати ті новини, які вважатиме за потрібне.

Схоже, це не стане на заваді російському МЗС з’ясувати обставини та передумови отримання журналістом Андрієм Бабіцьким інтерв‘ю у Басаєва. Адже воно, на думку російського керівництва, було взяте із порушенням законодавста та без належної акредитації.

IMI

Читайте також:

ООН беспокоит пропаганда терроризма в СМИ.

Телеканал Эй-Би-Си лишили аккредитации.

Интервью с Шамилем Басаевым вызвало негативную реакцию в России.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду