Ющенко зустрівся з медіа-магнатом Мердоком

21 Червня 2005
874
21 Червня 2005
20:50

Ющенко зустрівся з медіа-магнатом Мердоком

874
Ющенко зустрівся з медіа-магнатом Мердоком
Президент України Віктор ЮЩЕНКО наголошує, що Україна зацікавлена у відкритті бюро провідних медіа світу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента України, про це він заявив сьогодні у Києві на зустрічі з президентом компанії "News Corporation Limited" Рупертом МЕРДОКОМ.

У ході зустрічі В.ЮЩЕНКО зазначив, що Україна зацікавлена у залученні серйозних інвестицій, зокрема, у медіа-сферу. Він також підкреслив, що для української влади залишається непохитною позиція щодо забезпечення в Україні свободи слова.

На думку Президента України, "насправді хорошим стимулом" для розвитку медійного сектору має стати здорова конкуренція на цьому ринку.

В.ЮЩЕНКО наголосив, що Україна зацікавлена у відкритті на її території бюро провідних медіа для того, щоб "Україна була активно представлена в інформаційній картині світу". Він також виклав свій погляд на сьогоднішню ситуацію на ринку українських ЗМІ.

У свою чергу Р.МЕРДОК наголосив, що весь світ, "безумовно, слідкував за листопадовими подіями в Україні". Він зазначив, що нині міжнародна спільнота покладає великі надії на Україну та нову українську владу.

Прес-служба повідомляє, що В.ЮЩЕНКО та Р.МЕРДОК також обговорили інвестиційний клімат в Україні.

Довідка УНІАН. За даними, представленими на сайті tv.net.ua, "News Corporation" була заснована в 1949 році в Австралії батьком Руперта МЕРДОКА і на сьогодні є однією з чотирьох найбільших світових медіа-імперій. Крім "Fox Entertainment Group", до неї входять 175 газет, зокрема британська "Times" і американська "New York Post", а також інші активи.

Минулого року Р.МЕРДОК зареєстрував "News Corporation" в США і переніс її штаб-квартиру до Нью-Йорка. Причиною такого рішення стала та обставина, що велику частину свого прибутку компанія одержує в Америці. За словами фахівців, переїзд полегшив доступ корпорації до найбільшого світового ринку капіталів.

На сьогодні "News Corporation" належить 82,1% акцій "Fox Entertainment Group". Вартість всіх активів "Fox" оцінюється в 31 млрд. доларів, а щорічна виручка становить приблизно 12 млрд доларів. Крім телемережі, до числа основних активів “Fox Entertainment Group” входить кіностудія “20th Century Fox”.

UNIAN

Читайте також:

Компания Руперта Мердока приобрела первый интернет-проект

Американський телемагнат теж цікавився "Інтером"?

Медіа-магнат Руперт Мердок вчинив розвідку в українських ЗМІ

Руперт Мердок продолжает скупать рекламный рынок России

Досьє медіальних магнатів світу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду