Микола Томенко: Державна реєстрація Інтернет-видань може законодавчо закріплюватися тільки після громадського обговорення

24 Травня 2005
683
24 Травня 2005
12:23

Микола Томенко: Державна реєстрація Інтернет-видань може законодавчо закріплюватися тільки після громадського обговорення

683
Микола Томенко: Державна реєстрація Інтернет-видань може законодавчо закріплюватися тільки після громадського обговорення
Коментуючи наказ Міністерства транспорту і зв’язку "Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації електронних інформаційних ресурсів", який викликав бурхливі і насамперед негативні відгуки медіаспільноти, Микола Томенко зауважив, що будь-які ініціативи щодо нормативного врегулювання реєстрації та контролю за змістом електронних інформаційних ресурсів повинні розглядатися виключно в межах інформаційних законів, Конституції України, а також нормативних актів Ради Європи у цій сфері.

„На сьогодні світовий досвід засвідчує, що добровільна реєстрація електронних нформаційних ресурсів може бути встановлена в окремих випадках. Але більшість європейських країн дуже обережно підходять до цієї проблеми, усвідомлюючи, що разом з запровадженням подібних нововведень можна встановити тотальний контроль за національним інформаційним простором, тим самим грубо порушивши права людини”, - зазначив віце-прем’єр.

Він не заперечує проти появи ініціативи запровадження добровільної реєстрації електронних ресурсів. Але відзначає, що такий порядок повинен бути затверджений лише після ґрунтовного громадського обговорення як вітчизняними, так і міжнародними експертами. „Крім того, ні в якому разі не можна допустити, щоб таким порядком був встановлений контроль за змістом інформації, що розміщується на електронному ресурсі”, - вважає Микола Томенко.

Він переконаний, що така надзвичайно серйозна проблема, як запровадження реєстрації Інтернет-видань, не повинна врегульовуватися підзаконним актами. „Це повинно акріплюватися на рівні законів у сфері обігу інформації, причому тільки після тривалого і активного громадського обговорення подібної ініціативи”, - вважає віце-прем’єр.

За інф. прес-служби Миколи Томенка

Читайте також:

"Репортери без кордонів" критикують розпорядження про реєстрацію в Україні веб-сайтів

href="http://detector.media/review/?id=22318">Червоненко оголосив війну Інтернету?

Інтернет-спільнота вимагає скасувати наказ про реєстрацію Інтернет-ресурсів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду