Канал "КРТ" виграв суд у Генпрокуратури

10 Травня 2005
595
10 Травня 2005
20:30

Канал "КРТ" виграв суд у Генпрокуратури

595
Канал "КРТ" виграв суд у Генпрокуратури
Вищий господарський суд України не задовольнив касаційну скаргу Генеральної прокуратури про незаконне отримання ліцензій на право мовлення донецьким телеканалом "Київська Русь"("КРТ").

Як передає УНІАН, сьогодні на засіданні суду представник Генеральної прокуратури вимагав скасувати ліцензії на право мовлення, видані "КРТ". Свою вимогу представник Генпрокуратури пояснив необхідністю захистити інтереси держави. Вислухавши доводи захисту, колегія суддів ухвалила рішення про безпідставність подачі скарги Генпрокуратурою. Відхиливши претензії генпрокурора до телеканалу, суд підтвердив законність проведення конкурсу, в результаті якого телеканал одержав ліцензію.

Прес-служба "КРТ" наголошує, що телеканал залишиться вірним "основним принципам соціального віщання" і "відстоюватиме право українців на отримання інформації".

Як повідомлялося раніше, засідання суду у справі "КРТ" було призначене на 10:00 10 травня, проте у зв'язку з самовідводом судді В'ячеслава Дуня було перенесене на 15:00.

Канал КРТ пов'язують з екс-генпрокурором Геннадієм Васильєвим. У січні цього року сам Васильєв зізнався у своїй причетності до телеканалу, з яким його давно пов'язували, заявивши, що "підтримував і буде підтримувати" телеканал "Київська Русь".

"Українська правда" також інфорумує, що канал КРТ пов'язують з екс-генпрокурором Геннадієм Васильєвим. У січні цього року сам Васильєв зізнався у своїй причетності до телеканалу, з яким його давно пов'язували, заявивши, що "підтримував і буде підтримувати" телеканал "Київська Русь".

За інф. UNIAN та УП

Читайте також:

ГПУ каже, що гарантує права журналістів, і навіть порушила справу через тиск "невстановлених" прокурорів

Телеканал "Киевская Русь" ищет помощи у российских властей и коллег

Вищий господарськийсуд України прийняв рішення стосовно КРТ

Завтра состоится суд по делу «КРТ»

Голова Нацради В.Шевченко переконаний: суди триватимуть(оновлено)

Высший хозяйственный суд Украины принял решение в пользу телеканала НТН

Дорогою НТН та «ТЕТ» пішов й канал «КРТ»

Телеканал "Киевская Русь" обвиняет новую власть в политических репрессиях

Керівництво телеканалу КРТ має намір звернутися до Генпрокуратури зі скаргою на дії Нацради http://detector.media/news/?id=20599Донецький телеканал „КРТ” отримав одразу 36 ліцензій через суд (оновлено)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду