Керівництво телеканалу КРТ має намір звернутися до Генпрокуратури зі скаргою на дії Нацради

8 Лютого 2005
696
8 Лютого 2005
14:40

Керівництво телеканалу КРТ має намір звернутися до Генпрокуратури зі скаргою на дії Нацради

696
Керівництво телеканалу КРТ має намір звернутися до Генпрокуратури зі скаргою на дії Нацради
Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив адвокат телеканалу Андрій Січко.

Також керівництво каналу Київська Русь - Телебачення (КРТ) звернулися до Президента України, Верховної Ради, журналістів та громадськості з проханням вступитися за права телеканала, який, начебто, зазнає тиску з боку Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Генеральний директор телеканалу КРТ Олена Скидан зазначила: „Нацрада не виконує рішення суду, і ми не можемо отримати свої законні частоти”.

Нагадаємо, КРТ" вимагала і отримала 36 частот на мовлення. Суд зобов’язав Нацраду внести відповідні зміни в ліцензію і дати можливість розширити мережу мовлення. Однак як вже повідомляла „Детектор медіа” ці частоти на конкурс не виставлялися. На прес-конференції це підтвердила і Олена Скідан.

Те, що канал хоче отримати частоти практично поза конкурсом, на основі рішення суду, Скідан прокоментувала так: „Национальний совет в марте проголосовал за разрешение каналу КРТ строить сеть вещания. Это было решение Национального совета, а не суда. Наш канал начал строить сеть вещания, в том числе он начал проводить работу про просчету частот. Мы никогда не претендовали ни на чьи частоты, мы занялись процессом самостоятельно. Мы пришли в Нацсовет и попросили выставить эти частоты на конкурс. Нацсовет отказал. Ми воспользовались своим конституциональным правом и обратились в суд, который удовлетворил наше ходотайство”.

Втім, згідно діючого законодавства суд не має права розподіляти частоти. Це має робити лише Нацрада на конкурсній основі, про що неодноразово писала „Детектор медіа”.

Проте керівництво КРТ вважає незаконними дії Нацради, яка відмовляється виконувати рішення суду. Генеральний директор каналу КРТ переконана, що існує лише два пояснення діям Нацради: „Все это происходит потому, что, во-первых, канал, начинал вещание на Донецкую область, а во-вторых канал без жестокости, насилия - не представляет интереса для чиновников.”

Саме тому керівництво каналу сьогодні збирається звернутися до Генеральної прокуратури.

Як вже повідомляла „Детектор медіа”, усі члени Нацради вважають, що суд у жодному разі не може підмінювати своєю ухвалою рішення конституційного органу, яким є Нарада, яка має виняткові повноваження щодо ліцензування телекомпаній.

Коментуючи заяви керівництва телеканалу КРТ діючий член Нацради Тетяна Лебедева зокрема зазначила: „З одного боку засуджують Нацраду, коли вона видає частоти без конкурсу, а з іншого суди змушують її видавати частоти без конкурсу. Коли КРТ отримала ліцензія як кабельний канал, то все було чудово. Ми надали їм можливість бути присутніми в усіх кабельних мережах України. В жодній країні немає стільки загальнонаціональних мереж. І при створенні власної мережі керівництво каналу не враховувало це. Ми попросили їх почекати, адже є робоча група, яка має розібратися з цим питанням, і тоді вони швидко пішли до суду”.

Щодо тверджень, що Нацрада не пояснює своїх рішень Лебедева додала: „Усі рішення виносяться в присутності представників телекомпаній. Також зазначається на підставі чого вони приймалися.”

Інф. „Детектор медіа”

Читайте також:

Нацрада відмовилися виконувати рішення суду
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
696
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду