5 канал звернувся до каналу НТН з відкритим листом

4 Квітня 2005
711
4 Квітня 2005
18:30

5 канал звернувся до каналу НТН з відкритим листом

711
5 канал звернувся до каналу НТН з відкритим листом
Лист має назву "Закиди до 5 каналу є безпідставними". Текст цього листа «ТК» наводить повністю та без коментарів. Бекграунд щодо історії взаємовідносин НТН та 5 каналу читайте за адресами: http://www.detector.media/news/?id=17892, ">http://www.detector.media/comments/?id=13489, http://www.detector.media/comments/?id=20112



Останнім часом в ефірі каналу НТН почали з"являтись сюжети, в яких досить прозоро натякається на те, що частоти, що належать каналу НТН, відібрані, начебто, у них незаконним шляхом керівництвом "5 каналу". Приводом до виникнення подібної інформації стала вимога Генпрокуратури України направити на новий розгляд справу щодо надання телеканалу НТН низки частот через суд, а не шляхом проходження конкурсу, оголошеного Нацрадою. У всіх своїх бідах керівництво ТРК НТН чомусь вирішило звинуватити 5 канал, використовуючи для цього досить дивну PR-технологію.

Менеджмент, що вдається до таких методів просування власного продукту на ринку за ніби-то "агресивною" методикою боротьби з потенційними конкурентами, навряд чи можна назвати прогресивним.

Позиція НТН щодо 5 каналу є тим більш неприємною, якщо пригадати, що пів-року тому були обговорені й погодженні (на прохання керівництва НТН) неприємні моменти про розголос причетності НТН до проблем 5 каналу, які, поміж інших, призвели до голодування колективу 5 каналу.

Керівництво 5 каналу вважає за потрібне заявити, що ніколи ні на кого з конкурентних вітчизняних телеканалів не чинило й не чинитиме тиск подібними методами, бо вважає, що привертати увагу до своєї діяльності потрібно власним доброякісним продуктом, цікавим для глядацької аудиторії.

Отримання ж ліцензій на мовлення повинно провадитись виключно у законодавчому полі, з протидією усіляким спробам тиску, погроз, залякувань.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
711
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду