У Росії покажуть фільм Альони Березовської з «викриттями» майдану

У Росії покажуть фільм Альони Березовської з «викриттями» майдану

14 Травня 2014
8526
14 Травня 2014
09:26

У Росії покажуть фільм Альони Березовської з «викриттями» майдану

8526
У Росії покажуть фільм Альони Березовської з «викриттями» майдану
У Росії покажуть фільм Альони Березовської з «викриттями» майдану

17 травня на телеканалі «Россия 24» вийде в ефір документальний фільм української журналістки Альони Березовської «Україна.ру», який «розкриває історію " майдану" з точки зору світової геополітики, його коріння, дійових осіб, "ляльководів і акторів"». Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Передпрем'єрний показ фільму відбудеться 14 травня о 13.00 в МІА «Россия сегодня» (нова назва РІА «Новости».

 

У своєму коментарі РІА «Новости» Альона Березовська повторила всі тези, що використовуються у російській антиукраїнській пропагандистській риториці: «В Україні почалася громадянська війна. За безпосередньої участі США українське тимчасовий уряд планує створити державу на базі фашистської ідеології, де функцію добре відомого підрозділу СС виконує організація "Правий сектор". Громадянська війна на Україні, яка готувалася і "тліла" з початку Першої світової, сьогодні може вступити у свою завершальну фазу - створення антиросійської української держави, яка буде служити основним майданчиком для базування ударних частин натовської армії».

 

Показ фільму стане стартом нового медіапроекту - «Україна.ру», мета якого - «зміцнення російсько-українських відносин», повідомляє РІА «Новости». За словами керівника проекту Альони Березовської, «Україна.ру» включатиме експертні публікації, коментарі подій, інтерв'ю, а також братиме участь в організації благодійних та соціальних заходів, конференцій та круглих столів, спрямованих на зближення громадськості Росії та України. «Мета нового майданчика - знайомити аудиторію з різними точками зору про відносини двох країн, і головне - створити альтернативу спробам багатьох ЗМІ протиставити країни одна до одної», - йдеться в повідомленні.

 

«" Україна.ру" - це дзеркало російсько-українських відносин. На своїх сторінках ми будемо шукати шляхи примирення, щоб 2014 рік, друге десятиліття XXI століття ознаменувався не початком Третьої світової війни, а початком ери процвітання, дружби та інтеграції наших країн», - заявила Альона Березовська.

 

Нагадаємо, Альона Березовська у 2010 році співпрацювала з порталом «Обозреватель» і була постійною учасницею президентського пулу Віктора Януковича. Вона писала колонки про Віктора Януковича, про міжнародні відносини (наприклад, співпрацю України і Франції, труднощі Литви в ЄС) за результатами поїздок у президентському пулі закордон, публікувала роздуми про рух «Стоп цензурі!», пропонуючи замість нього ініціювати рух «Стоп-джинсе». Також вона була ведучою телепрограми «Вопросы», що виходила на порталі «Обозреватель». Тези, які висловлювала журналістка, збігалися з тими, що озвучували представники Адміністрації президента або наближені до неї діячі. У листопаді 2010 року «Обозреватель» припинив співпрацю з Альоною Березовською.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду