7 жовтня в ток-шоу «Донбас: чесно» говоритимуть про зброю на територіях в зоні АТО

7 жовтня в ток-шоу «Донбас: чесно» говоритимуть про зброю на територіях в зоні АТО

5 Жовтня 2015
1922
5 Жовтня 2015
09:11

7 жовтня в ток-шоу «Донбас: чесно» говоритимуть про зброю на територіях в зоні АТО

1922
7 жовтня в ток-шоу «Донбас: чесно» говоритимуть про зброю на територіях в зоні АТО
7 жовтня в ток-шоу «Донбас: чесно» говоритимуть про зброю на територіях в зоні АТО

7 жовтня о 16.00 дивіться черговий  випуск соціально-політичного ток-шоу «Донбас: чесно» в прямому ефірі Центрального каналу (Київської регіональної державної телерадіокомпанії).

 

Тема програми: «Зброя на звільнених територіях: безпека чи небезпека?».

 

Разом із ведучим Костянтином Грубичем в прямому ефірі будуть дискутувати: Віктор Король, заступник головного військового прокурора України; Олександр Золотько, член президіуму ГО "Справа", журналіст, участник АТО; Ігор Алексєєв, голова підкомітету з питань діяльності органів юстиції та виконання рішень судів Комітету ВР; Дмитро Громаков, соціолог, експерт з комунікацій;  Іван Лозовий, незалежний політичний аналітик.

 

Тема зброї на руках цивільного населення набула сьогодні актуальності. Судячи з повідомлень в ЗМІ, зброя як аргумент в дискусії використовується все частіше, особливо в прифронтовій зоні, де цивільне населення відчуває себе беззахисним.  Багато експертів виступають за відповідні зміни в законодавстві.

 

Але згідно результатів опитування фондом «Демократичні ініціативи» та Центром Разумкова, 81,5% населення країни проти легалізації вільного продажу зброї. Опитування проводилося  22-27 липня у всіх регіонах за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської області.

 

Виходячи з настроїв населення щодо легалізації, логічно залиши право володіти та використовувати зброю для захисту населення лише міліції.  Тим не менш, за результатами березневого опитування 2015р. Центром Разумкова   повну довіру до міліції висловили лише близько 2% громадян, ще 22% - «скоріше» довіряють міліції. Таким чином, рівень загальної довіри до міліції складає наразі близько 25%: від 22% на Заході країни до 27% у Центрі. Не довіряють міліції («зовсім» і «скоріше») - від 64% жителів Півдня до 71% - Сходу.

 

Отож,  українці не хочуть мати право вільно користуватися зброєю.  Та в той же час не довіряють державній правоохоронній  структурі, яка має право застосовувати зброю на їхній захист.

 

Чому виникла така суперечність в поглядах населення щодо володіння зброєю? За який спосіб можна проконтролювати обіг зброї на руках населення? Чого все ж таки більше від озброєння громадян: шкоди чи користі?

 

Про ці та інші проблеми   будуть дискутувати гості 7 жовтня у прямому ефірі КДРТРК в ток-шоу «Донбас: чесно» з 16.00 до 17.00.

 

Нагадаємо, телепроект «Донбас: чесно» виробляє ГО «Детектор медіа» у партнерстві з Асоціацією польських журналістів у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії за підтримки програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD). Сюжети для програми «Донбас: чесно» готують 40 регіональних журналістів у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями.

 

Сюжети для шостого випуску підготувала журналістка з Івано-Франківськівської ТРК  Віра Лутчин та оператор з Хмельницької ОДТРК Михайло Габрух.

Усі попередні випуски програми можна переглянути на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду