Концерн РРТ посилив охорону об’єктів на Сході України

7 Квітня 2014
8616
7 Квітня 2014
10:52

Концерн РРТ посилив охорону об’єктів на Сході України

8616
Охорона об’єктів КРРТ за два тижні зупинила 5 проникнень
Концерн РРТ посилив охорону об’єктів на Сході України

Керівництво Концерну РРТ не виключає, що може відбутися захоплення їхніх об'єктів на Сході України. Про це сказав у коментарі «Детектор медіа» виконуючий обов'язки генерального директора Концерну Костянтин Захаренко.

 

«Ми не виключаємо, що сьогодні (7 квітня) може відбутися захоплення наших об'єктів. Припускаючи, що зараз відбувається такий самий сценарій, як у Криму, коли одночасно із захопленням Верховної ради Криму того ж дня відбулося так зване "взяття під охорону" "зеленими чоловічками" наших об'єктів в Сімферополі та Севастополі», - сказав пан Захаренко.

 

За його словами, наразі посилено охорону об'єктів, зараз має бути вже не тільки охорона, а й оборона.

 

«Наша охорона за останні два тижні на наших об'єктах зупинила п'ять проникнень. Це могли бути й диверсанти.  Були затримані особи, двоє з них з Придністровською реєстрацією. Ми їх передали в міліцію. Були затримання на у м. Красне Львівської області, Докучаєвську Донецької області, Чернігів та інших населених пунктах», - зазначив в.о. гендиректора Концерну РРТ.

 

28 лютого відбулося перше захоплення приміщень ДП РТПЦ АР Крим, РПЦ «Севастополь» АР Крим, РПЦ «Красноперекопськ» особами у військовій польовій формі одягу, без пізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати). В результаті захоплення було виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання.

 

3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути усі державні канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того дня було вимкнено «Чорноморську телерадіокомпанію», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24».

 

6 березня на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. Вони почали відключати українські телеканали, вмикаючи на їхніх частотах російські.

 

Станом на 9 березня в Криму були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. А на їхніх частотах почали мовити російські канали.

 

Секретар РНБО доручив МВС посилити охорону об'єктів Концерну РРТ в південно-східній Україні та Києві.

 

6 квітня на Сході України посилилися сепаратистські рухи, відбулося захоплення державних будівель.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду