Олексій Мочанов звинуватив речників АТО і РНБО у брехні і запитує, чи будуть вони покарані

Олексій Мочанов звинуватив речників АТО і РНБО у брехні і запитує, чи будуть вони покарані

28 Жовтня 2014
7055
28 Жовтня 2014
18:30

Олексій Мочанов звинуватив речників АТО і РНБО у брехні і запитує, чи будуть вони покарані

7055
Олексій Мочанов звинуватив речників АТО і РНБО у брехні і запитує, чи будуть вони покарані
Олексій Мочанов звинуватив речників АТО і РНБО у брехні і запитує, чи будуть вони покарані

Журналіст, телеведучий і волонтер Олексій Мочанов (на фото) заявляє, що речники штабу АТО Владислав Селезньов і РНБО Андрій Лисенко повідомляли неправдиві дані про ситуацію на 32-му блокпості і таким чином дезорієнтували громадян України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

«По ситуації на 32 блок-посту спікери АТО і РНБО Лисенко і Селезньов говорили неправду, дезорієнтували населення...», - зазначив він.

 

Олексій Мочанов також ставить питання про те, чи будуть покарані ці особи за інформацію, яку вони подавали суспільству.  

 

«У мене просте і пряме запитання: чи будуть вони покарані і відсторонені від виконання своїх обов'язків брехати далі на користь світлого майбутнього і в ім'я людини? І чи будуть вивчені обставини та персоналії, які давали команду брехати цим дрібним і незначним, але відомим і розкрученим тельніконосцям? Або ми так і будемо вчитися залишати позиції, здавати землю, виводити своїх з оточення без втрат, охренівшими, через коридор ганьби повз тріумфуючих се парів, з низько опущеними очима? Хоча, чого вчитися? Уже вміємо. Був час і можливості підучитися ... Агов!», - запитує пан Мочанов.

 

22 жовтня в ході брифінгу речник РНБО Андрій Лисенко заявив, що Рада національної безпеки і оборони не має даних про те, що 32-й блокпост сил АТО знаходиться в оточенні. «У нас даних про те, що у них нічого не залишилося або що вони в оточенні, немає. Станом на вчорашній день про оточення не йшлося», - сказав він і додав: «Що обстрілюють - є такі факти». Напередодні в РНБО повідомили, що бойовики не атакують блокпост під Смілим, а лише ведуть обстріл зі стрілецької зброї та мінометів.

 

Водночас ТСН повідомляє, що за лічені години перед виконанням ультиматуму терористів та виходом з оточення українських військовослужбовців 32-го блокпоста речник штабу АТО Владислав Селезньов розповідав про те, що гвардійці не відступлять, а продовжуватимуть виконувати свої обов'язки.

 

«Здійснюється постійна комунікація між штабом АТО та особовим складом, який знаходиться на блокпосту. За сьогодні загиблих на блокпосту немає. Все необхідне для забезпечення життєдіяльності в них є. Про те, що ми йдемо, залишаємо 32-й блокпост - про це не говориться. тобто ми продовжуємо виконувати завдання на цьому блокпосту», - заявив пан Селезньов. Однак невдовзі українські бійці залишили позицію.

 

Журналіст, головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов назвав трагедією оточення 32-го блок-посту і загибель українських вояків під час його захисту, про що українське суспільство не було вчасно поінформоване спікерами АТО і РНБО.

 

«Одна з таких трагедій російсько-української війни - це оточення 32-го блок-посту. Прошу всіх, хто має інформацію про бойові дії "Айдара", 80-й і 95-й бригад, 8-го полку, Нацгвардії в районі 32-го блок-посту, зв'язатися зі мною. Важливо встановити бойові втрати, відновити хід боїв, в яких ми втратили принаймні 15 бійців загиблими.  Кожен випадок військових операцій, які призвели до загибелі людей повинен отримати правову оцінку. Бої в районі 32-го блок-посту - одна з найтрагічніших сторінок цієї війни. І у цій трагедії є конкретні винуватці», - написав він у своєму Facebook.

 

«Детектор медіа» готова надати слово спікерам НРБО і АТО для коментаря.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7055
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду