На Форумі видавців у Львові не буде російських видавництв, а вироблені в Росії книжки маркуватимуть

На Форумі видавців у Львові не буде російських видавництв, а вироблені в Росії книжки маркуватимуть

18 Липня 2014
8587
18 Липня 2014
10:38

На Форумі видавців у Львові не буде російських видавництв, а вироблені в Росії книжки маркуватимуть

8587
На Форумі видавців у Львові не буде російських видавництв, а вироблені в Росії книжки маркуватимуть
На Форумі видавців у Львові не буде російських видавництв, а вироблені в Росії книжки маркуватимуть

ГО «Форум видавців» і «Економічний бойкотний рух» дійшли згоди щодо продажу виданих у Росії книжок на цьогорічному, 21-му Форумі видавців у Львові. Про це пише на своїй сторінці у Facebook журналіст, письменник, активіст Економічного бойкотного руху Отар Довженко.

 

За словами пана Довженка, «Форум видавців» і «Економічний бойкот регіоналів. Львів» поєднають зусилля для підтримки української книжки.

 

«Присутність російських видавців визнана небажаною, тому їх на ярмарку не буде. Українські книготорговельні компанії будуть попереджені про недоречність продажу книжок російського походження в сьогоднішніх умовах. Якщо вони все-таки вирішать торгувати, то будуть зобов'язані маркувати книжки згідно з ухвалою Львівської міської ради від 10 липня 2014 р. Наліпки для маркування забезпечить ГО "Форум видавців", що також контролюватиме дотримання вимог ухвали», - йдеться в спільній заяві «Форуму видавців» і «Економічного бойкотного руху».

 

«Рішення про придбання книжок лишається за відвідувачами ярмарку, і ми сподіваємося, що вони чинитимуть по совісті і купуватимуть російські книжки лише у випадку крайньої професійної необхідності. Ми рекомендуватимемо одночасно з купівлею російської книги, жертвувати кошти для українського війська», - кажуть ініціатори акції.

 

Відповідно до заяви, ситуація, коли три чверті українського ринку - це книжки, імпортовані з Росії, є нездоровою навіть для мирного часу. Зараз, коли залежність від російського імпорту стає небезпечним тягарем для України, громадяни повинні поєднати зусилля й допомогти українським видавцям. Ініціатори сподіваються, що запропоновані заходи сприятимуть, крім послаблення російської казни та зниження ідеологічного впливу, оздоровленню і зміцненню українського книжкового ринку.

 

«Я запрошую на 21-ий Форум видавців у Львові. Ми всі сподіваємося, що ситуація буде настільки стабільною, щоб він відбувся. Але і в цьому випадку його проведення буде найскладнішим з усіх попередніх років. Тому я закликаю прийти і купити українські книжки. Це допоможе українським видавцям і Форумові продовжувати свою діяльність. Одночасно я прошу утриматися від псування російських книжок та агресивності щодо їх продавців. Прошу бути особливо пильними, уникати провокацій і припиняти провокаційні дії, які можуть бути вчиненими з метою дискредитації нашого Форуму і мешканців Львова. Бути чи не бути українській книжці , залежить від того, чи ми купуватимемо і читатимемо більше. Бути чи не бути Україні - залежить від нашої солідарності і самовідданості. Ми переможемо», - зазначила президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

 

«Ми хочемо, щоб українці зрозуміли: книга - це також товар, - пояснює позицію бойкотувальників координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик. - Зараз, коли російська зброя вбиває українців та руйнує міста на Донбасі, купувати російські товари означає опосередковано фінансувати терористів».

 

Бойкотний рух закликає українців до завершення збройної агресії та окупації Криму утриматись від купівлі будь-яких російських товарів, натомість купувати українське, підтримуючи вітчизняну економіку.

 

ГО «Форум видавців» і Економічний бойкотний рух висловлюють жаль та співчуття рідним і близьким людей, загиблих від рук проросійських терористів та російських окупантів, і сподіваються, що злочинні дії Росії та її союзників отримають належну оцінку в Україні і світі.

 

«Усіх захисників російського книговидання та оборонців свободи російського бізнесу в Україні поспішаю заспокоїти: можливість проспонсорувати нові ракети для «Буків», купивши щось російське, у вас залишиться. Книжки з Росії навіть легше буде знайти - вони будуть марковані. Якщо серйозно, то я радий - настільки, наскільки зараз взагалі можна відчувати щось схоже на радість. Дякую Форуму видавців за конструктивну позицію», - пише Отар Довженко.

 

Нагадаємо, черговий 21-1 Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» відбудеться 10-14 вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду