Асамблея діячів культури пропонує ліквідувати Мінкульт

Асамблея діячів культури пропонує ліквідувати Мінкульт

2 Червня 2014
10212
2 Червня 2014
13:21

Асамблея діячів культури пропонує ліквідувати Мінкульт

10212
Асамблея діячів культури пропонує ліквідувати Мінкульт
Асамблея діячів культури пропонує ліквідувати Мінкульт

Асамблея діячів культури України виступила з ініціативою про ліквідацію Міністерства культури. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила активістка спільноти Лариса Артюгіна.

 

Асамблею було створено три місяці тому заради реформ у Мінкульті. Однак, за її словами,  за цей час у міністерстві нічого не змінилося.

 

«Ми отримали тимчасового міністра, який публічно підписав з нами Меморандум і клятвено обіцяв його виконати. І ось минуло 100 днів. Я дивлюся правді в очі і констатую - ніяких реформ не проведено. Результат діяльності Євгена Нищука на посту міністра дорівнює нулю», - зазначила пані Артюгіна.

 

За її словами, після нещодавньої зустрічі з двома заступниками міністра Олесею Островською і Тамарою Мазур Лариса Артюгіна дійшла висновку, що змінити структуру нинішнього Мінкульту неможливо, позаяк «ця структура здатна обслуговувати лише саму себе».

 

Щодо свого коментаря Олеся Островська уточнила: «Я жодного разу не казала, що неможливо реформувати міністерство. натомість, казала, що неможливо реформувати одне-єдине міністерство, не змінюючи систему в цілому. відповідно, процес реформування значно довший і складніший, і передбачає багаторівневу координацію різних органів, включно із фінансовими».

 

«За ці три місяці ми багато усвідомили, обговорили, придумали й запропонували. Але , результату - нуль. Тому, я, особисто, приймаю рішення - розпочати діяльність з ліквідації Міністерства культури і створення профільних Агентств культури та інформації», - заявила Лариса Артюгіна. За взірець вона пропонує обрати процедуру ліквідації Міністерства доходів і зборів України, заручившись рішенням Кабміну і прем`єр-міністра України.

 

Нагадаємо, новим міністром культури України 27 лютого став ведучий сцен Помаранчевої революції та Євромайдану, актор Євген Нищук. В інтерв`ю «Українському тижню» новопризначений керівник Мінкульту розповів, що прагне реформ: «Дуже хочеться, щоб Міністерство культури було справді рушійною силою, щоб можна було отримувати кошти на достойні проекти, і хай їх буде менше, але вони запам'ятаються й залишать слід в історії культури народу».

 

Раніше в культурній спільноті України не раз піднімалося питання про ліквідацію Міністерства культури як неефективної та застарілої структури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду