detector.media
02.06.2014 13:21
Асамблея діячів культури пропонує ліквідувати Мінкульт
Асамблея діячів культури пропонує ліквідувати Мінкульт

Асамблея діячів культури України виступила з ініціативою про ліквідацію Міністерства культури. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила активістка спільноти Лариса Артюгіна.

 

Асамблею було створено три місяці тому заради реформ у Мінкульті. Однак, за її словами,  за цей час у міністерстві нічого не змінилося.

 

«Ми отримали тимчасового міністра, який публічно підписав з нами Меморандум і клятвено обіцяв його виконати. І ось минуло 100 днів. Я дивлюся правді в очі і констатую - ніяких реформ не проведено. Результат діяльності Євгена Нищука на посту міністра дорівнює нулю», - зазначила пані Артюгіна.

 

За її словами, після нещодавньої зустрічі з двома заступниками міністра Олесею Островською і Тамарою Мазур Лариса Артюгіна дійшла висновку, що змінити структуру нинішнього Мінкульту неможливо, позаяк «ця структура здатна обслуговувати лише саму себе».

 

Щодо свого коментаря Олеся Островська уточнила: «Я жодного разу не казала, що неможливо реформувати міністерство. натомість, казала, що неможливо реформувати одне-єдине міністерство, не змінюючи систему в цілому. відповідно, процес реформування значно довший і складніший, і передбачає багаторівневу координацію різних органів, включно із фінансовими».

 

«За ці три місяці ми багато усвідомили, обговорили, придумали й запропонували. Але , результату - нуль. Тому, я, особисто, приймаю рішення - розпочати діяльність з ліквідації Міністерства культури і створення профільних Агентств культури та інформації», - заявила Лариса Артюгіна. За взірець вона пропонує обрати процедуру ліквідації Міністерства доходів і зборів України, заручившись рішенням Кабміну і прем`єр-міністра України.

 

Нагадаємо, новим міністром культури України 27 лютого став ведучий сцен Помаранчевої революції та Євромайдану, актор Євген Нищук. В інтерв`ю «Українському тижню» новопризначений керівник Мінкульту розповів, що прагне реформ: «Дуже хочеться, щоб Міністерство культури було справді рушійною силою, щоб можна було отримувати кошти на достойні проекти, і хай їх буде менше, але вони запам'ятаються й залишать слід в історії культури народу».

 

Раніше в культурній спільноті України не раз піднімалося питання про ліквідацію Міністерства культури як неефективної та застарілої структури.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY