ВО «Свобода» хоче створити Міністерство свободи слова та інформації

ВО «Свобода» хоче створити Міністерство свободи слова та інформації

26 Лютого 2014
11406
26 Лютого 2014
17:27

ВО «Свобода» хоче створити Міністерство свободи слова та інформації

11406
ВО «Свобода» хоче створити Міністерство свободи слова та інформації
ВО «Свобода» хоче створити Міністерство свободи слова та інформації

ВО «Свобода» вважає, що в держави є потреба створення Міністерства свободи слова та інформації, оскільки перезавантаження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не вирішить повністю проблему безпеки інформаційного простору. Про це заявив заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, «свободівець» Ігор Мірошниченко 25 лютого в коментарях журналістам, повідомляє прес-служба партії.

 

«Проблему безпеки інформаційного простору перезавантаження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не розв'яже. На моє переконання, зараз у державі є потреба створення Міністерства свободи слова та інформації. Це міністерство мало би здійснювати безпеку інформаційного простору і забезпеченням ідеологічної складової, яка би об'єднала всю країну. Адже 23 роки Україну розтягали на шмаття, використовуючи інформаційний простір, який ще й досі в державі ніхто не контролює. Необхідно зробити це як найшвидше після сформування Кабінету Міністрів України та вирішення проблем та врятування економіки», - зазначив «свободівець».

 

Пан Мірошниченко вважає, що саме через відсутність будь-якої інформаційної безпеки сьогодні Україна має значну частину проблем, які виливаються в порушення територіальної цілісности та ксенофобські заяви. На його думку, саме діяльність Нацради значною мірою призвела до розколу країни.

 

«Ми попереджали Партію регіонів та Комуністичну партію, що їхня діяльність та їхні кадрові призначення своїх партійців та поплічників на посади членів Нацради так просто не минуться, - зазначає пан Мірошниченко. - Тепер ніякого морального та законного права претендувати на посаду члена Нацради не мають люди, які були у Партії регіонів чи мають прихильність до неї. Відповідно, цей орган буде сформовано із фахівців, яких запропонує громадськість. Ніяких представників Коломойського, Ахметова, Фірташа не буде, як і не буде представників телерадіоорганізацій, що належать залежним або пов'язаним із ними людям. В етері має бути свобода слова».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду