У Броварах «спортсмен» побив журналіста до втрати свідомості (ОНОВЛЕНО)

У Броварах «спортсмен» побив журналіста до втрати свідомості (ОНОВЛЕНО)

25 Травня 2013
19072
25 Травня 2013
15:37

У Броварах «спортсмен» побив журналіста до втрати свідомості (ОНОВЛЕНО)

19072
Кореспондент сайту «Маєш право знати» Андрій Качор каже, що нападника вже виявили
У Броварах «спортсмен» побив журналіста до втрати свідомості (ОНОВЛЕНО)
У Броварах «спортсмен» побив журналіста до втрати свідомості (ОНОВЛЕНО)
У Броварах під час суботника у парку «Перемога» побили журналіста сайту «Маєш право знати» Андрія Качора. Цю інформацію «Української правди» він підтвердив «Детектор медіа» особисто.
 
«Я як журналіст прйшов на акцію щодо демонтажу паркана у парку "Перемога", - розповів Андрій Качор. - Готував відеорепортаж. Коли почалися сутички (учасників акції - ТК) із міліцією, один із чоловіків намагався вивечти мене зв місця подій». За словами пана Качора, він пояснював, що є журналістом, однак нападника це не зупинило. «Я продовжував зйомку, а чоловік почав грубіше мене відтягувати від місця події. Я нагадав йому про 171-шу статтю та можливі наслідки наслідки правової відповідальності щодо перешкоджання професійній діяльності представника ЗМІ. Він вдарив мене в обличчя і я втратив свідомість», - розповів пан Качор. За його словами, побиття  помітило небагато присутніх на акції людей - здебільшого, усі знімали затримання активістів, а він перебував за кілька метрів від місця інциденту. Але й факт нападу на Андрія Качора на відео зафіксували.
 
Журналіст подав заяву до Броварського міськвідділу міліції. У ній він підкреслив, що нападник перешкоджав його професйній діяльності. Також він пройшов судмедекспертизу.
 
За словами Андрія Качора, учасники акції вже виявили нападника і вмовили міліцію затримати його.  
 
Як розповів ТК депутат від партії УДАР Павло Різаненко, учасники акції вимагали демонтувати паркан, незаконно встановлений приватним підприємством «Феско», що належить Сергію Федоренко - особистому масажисту Миколи Азарова. «Це була навіть не акція, а радше черговий суботник, під час якого не раз прибирався цей парк. І ми хотіли просто демонтувати паркан і скласти його», - уточнив депутат. 
 
Як повідомляла «Українська правда» за діями активістів спостерігала міліція. Потім у натовпі з’явились «особи характерної зовнішності» - «спортсмени».
  
«Спочатку ці гопники просочились у натовп і потім почалась бійка. Біля мене стояв журналіст, якого один із цих гопників жорстоко вдарив по обличчю. Іншу людину взагалі побили до крові», - розповів пан Різаненко.
 
«Ми вимагали у правоохоронних органів затримати винуватців, але вони повалили на землю іншу людину, обличчя якого було у крові», - зазначив депутат. 
 
За словами пана Різаненка, поки міліція спостерігала за подіями, він сам почав виштовхувати «гопників» із натовпу. «Натомість 15 представників правоохоронних органів накинулися на прелставників ВО "Свобода", аби відвезти їх до райвідділку», - розповів депутат.
 
Тим часом правоохоронці заявляють про побиття співробітника міліції і висловлюють обурення «з боку рядових працівників міліції з приводу перетворення кожної акції опозиції у провокації та фізичне протистояння з правоохоронцями та пересічними громадянами». Про це йдеться в повідомленні відділу зв`язків з громадськістю ГУ МВС України.
 
«Незважаючи на попередження працівників міліції про дотримання мети заходу та недопущення порушень громадського порядку, учасники акції закликали громадян зруйнувати огорожу та вступили у конфлікт з працівниками міліції, - йдеться у повідомленні. - Під час припинення правопорушень підполковник міліції Хартанович P.A. - заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ, який був при виконанні службових обов’язків, отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забиття м'яких тканин голови».
 
За даними правоохоронців, до Броварського міськвідділу міліції доставили двох активних учасників конфлікту. Подія зареєстрована в Єдиному обліку досудових розслідувань, вирішується питання щодо відкриття кримінального впровадження за ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство».
 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19072
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
коректор
3997 дн. тому
Усе-таки непритомність - це не "втрата свідомості". Останнім часом помилки в наших ЗМІ зустрічаються до непристойного часто. :(
Зритель
3999 дн. тому
Сами нарвались. Давно пора таким "журналистам" давать отпор. Не суйте нос в чужие дела!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду