detector.media
10.05.2013 14:10
Журі Венеціанського кінофестивалю очолить Бернардо Бертолуччі
Журі Венеціанського кінофестивалю очолить Бернардо Бертолуччі
Цього року на кінофорумі запроваджено нову нагороду - Grand Jury Prize

Журі ювілейного 70-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю очолить відомий італійський режисер Бернардо Бертолуччі. Про це повідомляє сайт форуму.

 

Цей вибір художній директор кінофестивалю Альберт Барбера, якого метр називає своїм другом, назвав ідеальним: «Дуже небагато режисерів настільки віддані сучасному кіно, як Бертолуччі» . 

 

Це вже другий досвід головування в журі Бертолуччі, який спробував себе у цій ролі у 1983-му. «Тоді журі у моєму складі, яке було сформоване ледве не з одного мене, не змогло не віддати "Золотого лева" Жану-Люку Годару, якому усі ми настільки зобов`язані і який на той час за все своє життя не здобув жодної великої нагороди, - пригадує 72-річний митець. - У той період найбільше, що я очікував від кіно - здивування і задоволення. Відтоді я не змінився».

 

Самого Бертолуччі журі Венеціанського кінофестивалю відзначило двічі: у 2007-му режисер здобув «Золотого лева» за внесок у кінематограф, а 1997-го року був удостоєний призу імені П'єтро Б'янчі.

 

Бернардо Бертолуччі - видатний кінорежисер, драматург і поет. У 1960-ті був послідовником Годара і Пазоліні. У фільмографії митця - понад 20 відзнятих ним стрічок. Чимало з них було створено у співпраці з «богом світлотіні», за визначенням італійських кінокритиків, оператором Вітторіо Стораро. Найбільше знані у світі такі стрічки Бертолучі, як двічі лауреат «Оскара» «Останній імператор», «Останнє танго в Парижі», «Вислизаюча краса», «Любов і лють», а також «Мрійники».

 

2013 року Венеціанський кінофестиваль проходитиме з 28 серпня по 7 вересня. Цього року на фестивалі запроваджено нову нагороду - Grand Jury Prize, третю за престижністю після золотого та слібного «левів» за найкращий фільм і режисуру.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.labiennale.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY