В Одесі відбудеться День українського кіно

В Одесі відбудеться День українського кіно

8 Вересня 2015
2634
8 Вересня 2015
18:35

В Одесі відбудеться День українського кіно

2634
В Одесі відбудеться День українського кіно
В Одесі відбудеться День українського кіно

11 вересня на Одеській кіностудії пройде День українського кіно. Про це повідомляє прес-служба приватного акціонерного товариства.  

 

Локацією заходу стане Арт-центр імені Віри Холодної. На заході йтиметься про 50-річчя  прем'єри фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Також відбудеться презентація документального фільму «Олександр Довженко: Одеський світанок» Артема Антонченка та  офіційного трейлера картини «Пам'ять Сонця» власного виробництва Одеської кіностудії.



До заходу долучаться представники Одеської обласної та міської адміністрацій, голова громадської ради Державного агентства України з питань кіно, продюсер Володимир Філіппов, кінорежисер Михайло Іллєнко, продюсер Андрій Суярко, кінорежисер  Костянтин Коновалов, член Національної спілки письменників України, лауреат літературних премій Станіслав Стриженюк, заслужена артистка України Наталія Бузько та народний артист України Олексій Горбунов.



Глядачі протягом дня зможуть переглянути  українські стрічки, серед них - «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка, «Арсенал» Олександра Довженка,  «Не відлітай, землянине» Вадима Костроменка,  «Настроювач» (або «Вічне повернення») Кіри Муратової.

 

Нагадаємо,   ДТРК «Культура» у рамках відзначення 50-річчя прем'єри фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» підготувала низку програм, присвячених фільму та його автору.

 

Канал НЛО TV відзначив двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків». 

 

Державним комітетом телебачення і радіомовлення також вжито заходів для забезпечення широкого висвітлення урочистостей з нагоди 50-річчя прем'єри художнього фільму «Тіні забутих предків» державними телерадіокомпаніями (ТРК). Національна телекомпанія України (НТКУ) та Національна радіокомпанія України (НРКУ) транслювали репортажі з урочистого вечора 4 вересня у кінотеатрі «Україна», де 50 років тому відбулась прем'єра фільму. Обласні державні ТРК висвітлювали урочистості, які пройшли на регіональному рівні. Зокрема, 4 вересня було заплановано одночасний показ відновленої версії стрічки у великих містах України просто неба і в місцевих кінотеатрах.

 

4 вересня у Києві відбувся показ стрічки «Тіні забутих предків» - саме у цей день 50 років тому відбулася прем'єра легендарного фільму Сергія Параджанова.  Як писав сайт «Дуся», сценарій заходів з нагоди ювілейного показу стрічки «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова були зіпсовані вимогами протокольної служби Президента.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду