Анонсований Стецем канал іномовлення Ukraine Tomorrow поки що не має бізнес-плану

Анонсований Стецем канал іномовлення Ukraine Tomorrow поки що не має бізнес-плану

2 Березня 2015
3853
2 Березня 2015
20:35

Анонсований Стецем канал іномовлення Ukraine Tomorrow поки що не має бізнес-плану

3853
Анонсований Стецем канал іномовлення Ukraine Tomorrow поки що не має бізнес-плану
Анонсований Стецем канал іномовлення Ukraine Tomorrow поки що не має бізнес-плану

Громадська організація «Центр UA» на свій інформаційний запит до Міністерства інформаційної політики щодо надання бюджету, технічного плану, джерел фінансування, аналізу цільової аудиторії та штатного розкладу працівників анонсованого міністром Юрієм Стецем каналу іномовлення Ukraine Tomorrow отримала відповідь, що поки що нічого переліченого немає. Про це повідомляється на сторінці інтернет-проекту «Доступ до правди» у Facebook.

 

«Доступ до правди» оприлюднив відповідь заступника міністра інформаційної політики Артема Біденка на запит ГО «Центр UA»:

 

«Доброго дня, ГО Центр UA,

Відповідно до Вашого запиту повідомляю наступне:

 

Оскільки проект Ukraine Tomorrow (саме так, а не Ukrainian Tomorrow) народився лише декілька днів тому, то сьогодні тільки напрацьовуються відповідні документи для його реалізації.

 

Відповідно не існує детального плану бюджету каналу на 2015 рік, немає прописаного технічного плану щодо джерел фінансування, немає медіаплану на 2015 рік, немає штатного розкладу працівників та обсягів заробітних плат, немає аналізу цільової аудиторії.

 

Щодо дати старту каналу, то Міністр озвучив необхідність запустити такий телеканал в межах двох місяців.

 

Відповідно найближчим часом всі названі документи будуть розроблені та презентовані широкій громадськості.

 

Дякуємо Вам за увагу!

 

З повагою,

Артем Біденко

заступник Міністра інформаційної політики України»

 

Нагадаємо, 22 лютого у Львові міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував, що впродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал іномовлення Ukrainian Tomorrow (таку назву каналу поширили інформаційні агентства). За його словами, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today. Він буде створений, як і планувалося, на базі телеканалів БТБ та УТР. Очікується, що канал фінансуватиметься з державного бюджету та з фінансової допомоги ЄС та США.

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» Юрій Стець розповів, що цей канал на старті буде тримовним (українська, англійська та російська мови). При цьому міністр не зміг уточнити, чи буде і яким чином виведено телекомпанію УТР зі структури майбутнього суспільного мовлення. За його словами, це компетенція генерального директора Національної телекомпанії України Зураба Аласанії.

 

Раніше голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявляв, що при Нацраді працювала робоча група на чолі із Сергієм Созановським, яка розробила бізнес-план каналу іномовлення. Зі слів пана Артеменка, ці розробки були передані Міністерству інформаційної політики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду