«Львівобленерго» роз’яснило інцидент із друкарнею газети «Експрес» (ОНОВЛЕНО)

«Львівобленерго» роз’яснило інцидент із друкарнею газети «Експрес» (ОНОВЛЕНО)

2 Березня 2015
4152
2 Березня 2015
11:50

«Львівобленерго» роз’яснило інцидент із друкарнею газети «Експрес» (ОНОВЛЕНО)

4152
«Львівобленерго» роз’яснило інцидент із друкарнею газети «Експрес» (ОНОВЛЕНО)
«Львівобленерго» роз’яснило інцидент із друкарнею газети «Експрес» (ОНОВЛЕНО)

ПАТ «Львівобленерго» підтвердило інцидент із пошкодженням кабелю, що здійснює електроживлення друкарні газети «Експрес» у передмісті Львова, але не підтвердило інформацію газети «Експрес» про підпал на території підстанції обленерго. Про це йдеться у відповіді відділу корпоративних зв'язків ПАТ «Львівобленерго» на запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, газета «Експрес» заявила, що вихід її номера за 26 лютого затримався через «диверсію» - підпал у ніч з 23 на 24 лютого на території підстанції обленерго силових кабелів, що забезпечують електроживлення друкарні в селі Рясно-Руському Яворівського району Львівської області, де друкується газета «Експрес» і декілька інших видань. При цьому ані у львівську міліцію, ані у львівське управління з надзвичайних ситуацій заяв про пожежу не надходило.

 

У «Львівобленерго» «Детектор медіа» щодо цього інциденту повідомили наступне:

 

«24 лютого 2015 року близько 16:00 год. друкарня видавництва «Експрес», що у с.Рясна Руська Яворівського району, звернулась до Львівських міських електромереж ПАТ «Львівобленерго» з проханням знайти пошкодження абонентського кабелю напругою 10 кВ, від якого живиться друкарня і який знаходиться на їхньому балансі. 

 

Вищевказаний кабель живиться від підстанції ПАТ «Львівобленерго» «Львів-23» напругою 110/10 кВ.  

 

Між ПАТ «Львівобленерго» та ТзОВ «Експрес Груп» було укладено договір №13 від 24.02.2015 року на пошук місця пошкодження кабелю та проведення випробовування кабелю після ремонту.  

 

Згідно з договором, працівники ЛМЕМ з допомогою пересувної електролабораторії знайшли місце пошкодження кабелю і по завершенню ремонтних робіт, які здійснювала інша організація, виконали його випробовування.

 

Кабель був зданий в роботу працівниками ЛМЕМ після проведеного випробовування о 18:10 год. 25 лютого 2015 року.

 

Обладнання підстанції «Львів-23» працювало в схемі нормального режиму і інформації про виникнення відхилень чи порушень в роботі обладнання підстанції не було.  

 

Для інформації

  • Підстанція «Львів-23» напругою 110/10 кВ є джерелом живлення мікрорайону Рясне-2 та частини мікрорайону Рясне-1 у м.Львові, а також екологічно важливого технологічного процесу ЛМКП «Львівводоканал».
  • У разі виникнення відхилень чи порушень в роботі обладнання підстанції інформація у вигляді сигналу поступає в диспетчерську службу ПАТ «Львівобленерго».
  • Згідно з вимогами Правил улаштування електроустановок, кабельні лінії напругою 10 кВ повинні бути прокладені на глибині не менше 0,7 м».

 

Нагадаємо, Представник прес-центру головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області Ігор Курус повідомив «Детектор медіа», що з 8:00 23 лютого до 8:00 24 лютого до пожежників у Львівській області надходили виклики щодо пожеж у місті Буську, селі Волиця Сокальського району та селі Желдець Кам'янка-Бузького району. Викликів про пожежі на підстанціях Львівського обленерго, за його даними, до пожежників не надходило. Він припустив, що якщо займання мало місце, його могли ліквідувати власними силами без виклику пожежників.

 

Так само начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Львівській області Світлана Добровольська повідомила «Детектор медіа», що до правоохоронних органів заяв про пожежу чи підпал не надходило.

 

Головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок повідомив Zaxid.net, що газета не зверталася до правоохоронних органів, бо для неї було важливіше якнайшвидше відновити друк номера, ніж знайти винних. Він також висловив припущення, що підпал може бути пов'язаний з публікаціями «Експресу» про Андрія Слюсарчука («Доктора Пі»), критикою оточення Президента України та іншими матеріалами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду