Прем’єрний показ стрічки «Олександр Довженко: Одеський світанок» відбудеться в Одесі

Прем’єрний показ стрічки «Олександр Довженко: Одеський світанок» відбудеться в Одесі

24 Грудня 2014
7782
24 Грудня 2014
16:08

Прем’єрний показ стрічки «Олександр Довженко: Одеський світанок» відбудеться в Одесі

7782
Прем’єрний показ стрічки «Олександр Довженко: Одеський світанок» відбудеться в Одесі
Прем’єрний показ стрічки «Олександр Довженко: Одеський світанок» відбудеться в Одесі

Прем'єрний показ докудрами «Олександр Довженко: Одеський світанок» пройде на Одеській кіностудії. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

 

У заході, що пройде в арт-центрі імені Віри Холодної, свізьмуть участь генеральний продюсер Володимир Філіппов, автор сценарію та креативний продюсер проекту Костянтин Коновалов, режиссер докудрами, одесит Артем Антонченко, а також голова Правління ПРаТ «Одеська кіностудія» Андрій Звєрєв. Показ та презентація фільму відбудеться 27 грудня о 17.00.

 

Зйомки фільму відбувались на Одеській кіностудії, де розпочинав свою мистецьку кар'єру Олександр Довженко. У 1920-х роках вона мала назву Перша кінофабрика ВУФКУ (Всеукраїнське фото-кіно управління).

 

Докудрама охоплює період життя кінорежисера, коли у павільйоні Віри Холодної він створював свої перші фільми - «Сумка дипкур'єра», «Звенигора», «Арсенал», які згодом увійшли до золотого фонду світового кіно.

 

«Цей фільм є лише початком, і з нього починається велика робота над створенням повнометражного фільму, який відтворить найцікавіші моменти життя великого українського кіномайстра, що розпочав своє кар'єру в Одесі, в "Голівуді на берегах Чорного моря"», - коментує сценарист Костянтин Коновалов, який виступить режисером творення повнометражного художнього фільму «Олександр Довженко: Одеський дебют».

 

За його словами, вперше проект було представлено на форумі MoscowBusinessSquare під час проведення Московського кінофестивалю. Потім було проведено пітчинг на Одеському міжнародному кінофестивалі, де проект здобув спеціальну відзнаку журі. Також фільм було презентовано на Східно-Західному копродакшн-маркеті Connecting Cottbus.

 

Продюсер проекту Володимир Філіппов планує представити стрічку кінопродюсерам, яких він планує залучити до виробництва майбутнього художнього фільму про Олександра Довженка. Попередні домовленості є з Фінляндією, Аргентиною, Німеччиною, Австрією. Очікуються переговори з представниками Словаччини, Ірландії та США.

 

Співпродюсер фільму Андрій Звєрєв сказав, що картина стала одним із проектів на шляху відновлення кіновиробництва Одеської кіностудії, яка «має створювати власний контент».

 

Як писала «Детектор медіа», проект «Олександр Довженко. Одеський світанок» здобув грант Президента у розмірі 245 тис. грн (з 350 тис. грн. юридичного зобов'язання держави).

 

«Детектор медіа»

Фото надане прес-службою Одеської кіностудії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду