Із 3 до 7 квітня - голосування міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs-2013

3 Квітня 2013
6691
3 Квітня 2013
17:13

Із 3 до 7 квітня - голосування міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs-2013

6691
Із 3 до 7 квітня - голосування міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs-2013

Із 3 квітня до 7 травня інтернет-користувачі усього світу мають змогу проголосувати і вирішити, хто отримає призи міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs-2013, який проводить Deutsche Welle.

 

Міжнародне журі обрало 364 фіналістів, за яких голосуватимуть користувачі. Віддати свій голос можна за адресою http://thebobs.com/ukrainian/.

 

Призи конкурсу будуть вручені в номінаціях «Найкращий блог», «Найкраща інновація», «Найкраща громадська кампанія в соціальних медіа», «Найкреативніший і найоригінальніший», Приз організації «Репортери без кордонів».

 

Одна з 34 номінацій конкурсу називається Global Media Forum Award. Тема номінації, як і тема форуму, - «Майбутнє зростання - економіка, цінності та медії».

 

Цього року для участі в конкурсі зареєструвалися понад 4200 учасників із усього світу. «Це на тисячу більше, ніж у 2012-му році», - повідомила шеф-редакторка конкурсу Уте Шефер.

 

За її словами, «це показує різноманітність проектів для вільного висловлення думок і політичної прозорості в національних блогосферах».

 

«Економічні та соціальні перетворення, право всіх громадян на вільний доступ до водних ресурсів, права жінок у країнах арабського світу, антицензурні інструменти - ось деякі загальні тренди серед проектів-фіналістів», - пояснив керівник конкурсу Ґабріель Ґонсалез.

 

У 2013 році українська мова вперше стала однією з офіційних мов конкурсу. Досі українські користувачі могли брати участь тільки з російськомовними проектами. Член журі від України - Мустафа Найєм.

 

Всього нинішній конкурс відбувається 14-ма мовами. Крім української уперше офіційними мовами стали турецька та гінді.

 

Церемонія нагородження призами переможців конкурсу за версією журі відбудеться 18 червня 2013 року в Міжнародному конференц-центрі м. Бонн (WCCB).

 

Коротко про конкурс. Конкурс The Bobs заснувала у 2004 році німецька медіакомпанія Deutsche Welle. Призами нагороджуються проекти, які об'єднують людей, сприяють розвитку громадянського суспільства та демократичним перетворенням.

 

У змаганні беруть участь блоги, мікроблоги та інші інтернет-проекти такими мовами: англійською, арабською, бенгальською, гінді, індонезійською, іспанською, китайською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою, українською та французькою.

 

Особливість The Bobs - у тому, що переможців визначає і міжнародне журі, і користувачі шляхом онлайн-голосування. Відповідно буде обрано переможців за версією журі та за версією користувачів.

 

Призи конкурсу присуджуються у 34 номінаціях: шести міжнародних та двадцяти восьми мовних. У шести головних номінаціях конкурують номінанти з різних країн. У кожній із 28 мовних номінацій беруть участь проекти вищеназваними мовами. Відповідно найкращими визнаються 14 блогів та 14 мікроблогів. Окрема номінація для мікроблогів - ще одна новинка 2013 року.

 

У кожній із шести міжнародних номінацій буде вручено один приз журі та один приз користувачів. Журі з авторитетних блогерів та інтернет-експертів визначить своїх переможців на засіданні в Берліні 4-5 травня.

 

У 28 мовних номінаціях переможці обираються виключно онлайн-голосуванням користувачів. Щоб голосувати за кандидата, треба зареєструватися на сайті http://thebobs.com/ukrainian/ через соцмережі Facebook, Twitter, VKontakte або скористатися сервісом OpenID.

 

Контакти й лінки:

www.thebobs.com/ukrainian

www.facebook.com/dw.thebobs

www.twitter.com/dw_thebobs

 

Gabriel González, Project Manager. Tel. 8-10-228 - 429 2684, Email:gabriel.gonzalez@dw.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Аніта Грабська, редакторка україномовної версії The Bobs
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду