detector.media
03.04.2013 17:13
Із 3 до 7 квітня - голосування міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs-2013

Із 3 квітня до 7 травня інтернет-користувачі усього світу мають змогу проголосувати і вирішити, хто отримає призи міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs-2013, який проводить Deutsche Welle.

 

Міжнародне журі обрало 364 фіналістів, за яких голосуватимуть користувачі. Віддати свій голос можна за адресою http://thebobs.com/ukrainian/.

 

Призи конкурсу будуть вручені в номінаціях «Найкращий блог», «Найкраща інновація», «Найкраща громадська кампанія в соціальних медіа», «Найкреативніший і найоригінальніший», Приз організації «Репортери без кордонів».

 

Одна з 34 номінацій конкурсу називається Global Media Forum Award. Тема номінації, як і тема форуму, - «Майбутнє зростання - економіка, цінності та медії».

 

Цього року для участі в конкурсі зареєструвалися понад 4200 учасників із усього світу. «Це на тисячу більше, ніж у 2012-му році», - повідомила шеф-редакторка конкурсу Уте Шефер.

 

За її словами, «це показує різноманітність проектів для вільного висловлення думок і політичної прозорості в національних блогосферах».

 

«Економічні та соціальні перетворення, право всіх громадян на вільний доступ до водних ресурсів, права жінок у країнах арабського світу, антицензурні інструменти - ось деякі загальні тренди серед проектів-фіналістів», - пояснив керівник конкурсу Ґабріель Ґонсалез.

 

У 2013 році українська мова вперше стала однією з офіційних мов конкурсу. Досі українські користувачі могли брати участь тільки з російськомовними проектами. Член журі від України - Мустафа Найєм.

 

Всього нинішній конкурс відбувається 14-ма мовами. Крім української уперше офіційними мовами стали турецька та гінді.

 

Церемонія нагородження призами переможців конкурсу за версією журі відбудеться 18 червня 2013 року в Міжнародному конференц-центрі м. Бонн (WCCB).

 

Коротко про конкурс. Конкурс The Bobs заснувала у 2004 році німецька медіакомпанія Deutsche Welle. Призами нагороджуються проекти, які об'єднують людей, сприяють розвитку громадянського суспільства та демократичним перетворенням.

 

У змаганні беруть участь блоги, мікроблоги та інші інтернет-проекти такими мовами: англійською, арабською, бенгальською, гінді, індонезійською, іспанською, китайською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою, українською та французькою.

 

Особливість The Bobs - у тому, що переможців визначає і міжнародне журі, і користувачі шляхом онлайн-голосування. Відповідно буде обрано переможців за версією журі та за версією користувачів.

 

Призи конкурсу присуджуються у 34 номінаціях: шести міжнародних та двадцяти восьми мовних. У шести головних номінаціях конкурують номінанти з різних країн. У кожній із 28 мовних номінацій беруть участь проекти вищеназваними мовами. Відповідно найкращими визнаються 14 блогів та 14 мікроблогів. Окрема номінація для мікроблогів - ще одна новинка 2013 року.

 

У кожній із шести міжнародних номінацій буде вручено один приз журі та один приз користувачів. Журі з авторитетних блогерів та інтернет-експертів визначить своїх переможців на засіданні в Берліні 4-5 травня.

 

У 28 мовних номінаціях переможці обираються виключно онлайн-голосуванням користувачів. Щоб голосувати за кандидата, треба зареєструватися на сайті http://thebobs.com/ukrainian/ через соцмережі Facebook, Twitter, VKontakte або скористатися сервісом OpenID.

 

Контакти й лінки:

www.thebobs.com/ukrainian

www.facebook.com/dw.thebobs

www.twitter.com/dw_thebobs

 

Gabriel González, Project Manager. Tel. 8-10-228 - 429 2684, Email:gabriel.gonzalez@dw.de

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY