Новий канал закрив «Спорт-Репортер» (ОНОВЛЕНО)

30 Березня 2013
25854
30 Березня 2013
15:50

Новий канал закрив «Спорт-Репортер» (ОНОВЛЕНО)

25854
Команді проекту керівництво не дозволило попрощатися з глядачами сюжетом із хронікою
Новий канал закрив «Спорт-Репортер» (ОНОВЛЕНО)

З 29 березня після 14 років роботи проект «Спорт-Репортер» на Новому каналі припинив вихід. Цю інформацію ведучий програми Слава Варда підтвердив у коментарях «Детектор медіа».

 

«Генеральний директор Володимир Локотко повідомив,  що Новий канал більше не потребує послуг нашої команди», - розповів Слава Варда. Також він відзначив, що цього року вперше холдинг не домовився зі спонсором для «Спорт-Репортера».

 

Директор департаменту маркетингу і PR Нового каналу Ольга Балабан у коментарях ТК зазначила: «"Спорт-Репортер" закрили через те, що еволюційно зникла потреба глядачів у 3-хвилиних спортивних випусках. Ті, хто любить спорт, стежать за спортивними подіями на спортивних каналах».

 

Роботу втратили шість працівників редакції. Окрім Слави Варди, це ведуча Ірина Литвин, Артем Карабець, Максим Дорошенко та Євгенія Золотоверха. Шостий член команди, Владислав Бичок працюватиме в команді «Репортера».

 

Як зазначив ведучий, команда обурена тим що, за розпорядженням керівництва, не мала можливості попрощатися з глядачами. «Ми підготували сюжет, у якому подали хроніку розвитку програми й визначних для українського спорту досягнень. Там не було ні критики, ні претензій до каналу - про них ми, як дорослі люди, відразу сказали керівництву у вічі. Ми просто хотіли сказати "До побачення"», - розповів Слава Варда. За його словами, під час підготовки останнього випуску керівник редакції Михайло Шаманов сказав, що «Новий - канал яскравий і позитивний, і прощання не вписується в його концепцію». Також ведучий додав: «Під час останнього прямого ефіру Михайло Шаманов прийшов  до апаратної проконтролювати, яким буде останній ефір, хоча зазвичай не робив цього ніколи».

 

 

 

Замість сюжету Слава Варда, який вів випуск 29 березня, попрощався з глядачами особисто.

 

За словами ведучого, нікому з журналістів «Спорт-репортера» роботи на каналі не  пропонували. У відділі кадрів лише нагадали про дві вакансії журналістів у проекті «Підйом». «У нас дуже дружній колектив. Ми завжди працювали злагоджено, і звільнятися вирішили усі разом, прийнявши умови каналу щодо сплати компенсації. А рішення Влада Бичка ми підтримали», - сказав Слава Варда. За його словами, найближчими днями команда вирішуватиме, де продовжуватиме діяльність - у медіа, чи знайде застосування в іншій сфері.

 

Щоденні випуски новин «Спорт-Репортер» безперервно виходили в ефірі Нового каналу протягом 14-ти років. Першою ведучою проекту була Лідія Таран. Останній період часу існування програми її обличчями були Слава Варда та Ірина Литвин.

 

З коментарями Михайла Шаманова можна ознайомитися тут.

 

Нагадаємо, у кінці лютого цього року на телеканалі «Інтер» було закрито «Спорт в подробностях». Прес-служба каналу зазначила, що таке рішення було прийнято через те, що, відповідно до аналізу прайму, - під час програми відбувався відтік глядацької аудиторії.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.comhttp://foto.delfi.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25854
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
MV
4005 дн. тому
Неможливо в повній мірі від імені всіх прихильників спорту висловити сум і обурення з приводу цієї події. Немає ніякого виправдання ганебній поведінці керівництва, яке не дозволило прекрасній команді професіоналів провести останній випуск так, як вони того бажали! Висвітлення високих досягнень українського спорту за 14 років не вписується в "позитивну" концепцію Вашого "позитивного" каналу? А свідоме маніпулювання емоціями, доведення до сліз і істерик учасників різних реаліті-шоу всього лише заради ефемерних рейтингів - вписується? Театр абсурду ваших серіалів - вписується? Перетворення контенту на раритетний, псевдорозважальний мотлох - вписується? Ви втратили шалену глядацьку аудиторію своєю недалекоглядною орієнтацією на "рейтинги"! Замість того, щоб сприяти створенню цікавого, пізнавального продукту ви послідовно принижували професіоналізм своєї команди, змушуючи їх втискати спорт всього в 2 хвилини. Про яку еволюцію говорить пані Балабан?? Це суцільна деградація! Ні я, ні всі мої друзі, ні друзі друзів, ні численні інші молоді люди ніколи не станемо знову глядацькою аудиторією того мракобісного мотлоху, вульгарності, цинічності і хабальства, який ви називаєте "розважальним каналом". P.S. Спасибі від всього серця команді СпортРепортеру за вашу працю! Тримайтесь! Вас знаємо, шануємо і любимо!!
Шаманов
4016 дн. тому
Чекаю на ваш дзвінок! Бо у статті є факти далекі від дійсності... :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду