20 березня - презентація книги спогадів Івана Дзюби «Не окремо взяте життя»

18 Березня 2013
18637
18 Березня 2013
12:12

20 березня - презентація книги спогадів Івана Дзюби «Не окремо взяте життя»

18637
20 березня - презентація книги спогадів Івана Дзюби «Не окремо взяте життя»

20 березня о 17.00 у залі Київського планетарію (вул. Велика Васильківська, 57/3) буде проведно презентацію нової книжки академіка НАН України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Івана Дзюби «Не окремо взяте життя», виданої за програмою «Українська книга» державним спеціалізованим видавництвом «Либідь».

 

Захід відбудеться за підтримки Держкомтелерадіо України, благодійної організації Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна» та товариства «Знання».

 

Це видання - найповніше зібрання спогадів і роздумів письменника, вченого й громадського діяча, нашого сучасника.

 

Іван Дзюба наголошує, що його спогади - не системний теоретичний трактат, а вільний плин пам'яті. Не підручник історії і не сповідь, тут немає хронологічно чіткого викладу подій, сумлінно виписаної автобіографії або обґрунтування політичних, ідейних, літературних та естетичних позицій. Утім за усією мозаїкою вражень, спостережень, замальовок, висловів, діалогів, розповідей - панорамна палітра часу і образ Івана Дзюби, одного з найавторитетніших представників українського інтелектуального відродження на межі тисячоліть.

 

У своїх спогадах, хроніках, записках Іван Дзюба відвертий і самокритичний, жанрово різноманітний. Він не обіцяв своєму читачеві сказати всього, що знає, лише запевнив, що не говоритиме того, чого не знає, не говоритиме неправди.

 

Книжка складається з трьох актів-розділів, на сторінках книги тисячі імен - рідних, близьких, друзів, однодумців.

 

Слово про автора і його нову книжку скажуть під час презентації Мирослав Попович, Валерій Шевчук, Микола Жулинський, Максим Стріха, Вадим Скуратівський, Володимир Панченко, Павло Гриценко, Володимир Губа, молоді науковці.

 

Контактна особа: Світлана Головко, головний редактор видавництва «Либідь», тел.278-11-31

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба Держкомтелерадіо України
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду