Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова 2018» оголосив переможців

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова 2018» оголосив переможців

9 Червня 2018
7101
9 Червня 2018
14:45

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова 2018» оголосив переможців

7101
Конкурс «Коронація слова» був започаткований 18 років тому, у ньому беруть участь лише не для видані рукописи як відомих авторів, так і початківців.
Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова 2018» оголосив переможців
Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова 2018» оголосив переможців

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова 2018» оголосив переможців. Про це повідомляється на сайті конкурсу.

У номінації «Романи» переміг «Відступник», автор - Володимир Ворона. Дреге премію отримав «Східний синдром» Юлії Ілюхи, третю – «Бурштин» Василя Тибеля.

Переможцем у номінації «Кіносценарії» став Сергій Баженов із роботою «Неповернення», він також отримав другу премію цієї номінації за кіносценарій «Ім’ярек». На третьому місці – «Бабине літо» авторів Марка Лівіна, Марини Артеменко, Оксани Артеменко.

У категорії «Анімація» переміг «Король Данило. Русь проти Орди», автор - Андрій Ніцой.

Кращою п’єсою визнали «Собачу будку» Марини Смілянець, другу премію у цій категорії отримала п’єса «Вирій» Наталії Ігнатьєвої, третю – «Гойдається вечора зломана віть» Григорія Штоня.

У номінації «Пісенна лірика» здобув перемогу Ігор Шоха за роботу «Червоні коні». Другу премію присудили роботі Ірини Сажинської «Місто», третю отримало «Аеропортове прощання» Марини Кузьменко.

Церемонія нагородження лауреатів конкурсу відбулася 7 червня 2018 року в Колонній залі Київської міської держадміністрації.

Міжнародний конкурс «Коронація слова» був започаткований 18 років тому, у ньому беруть участь лише не для видані рукописи як відомих авторів, так і початківців.

Для лауреатів надаються грошові премії для заохочення професійності і розвитку творчості.

За роки існування конкурс відкрив нові імена: Люко Дашвар, Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко, Володимир Лис, Галина Вдовиченко, Наталка і Олександр Шевченки, Анна Багряна, Максим Кідрук, Марина Гримич, Олесій Волков, Міла Іванцова, Маріанна Малина, Юрій Сорока, Василь Шкляр, Богдан Коломійчук, Марія Матіос, Вікторія Гранецька, Андрій Кокотюха, Марія і Сергій Дяченки, Світлана Талан, Кіра Малко та ін.

За кіносценаріями та романами лауреатів «Коронації слова» відзнято більше 30 фільмів. Серед найвідоміших: «Червоний» , «Будинок “Слово”», «Ґудзик», «Гніздо горлиці», «Повзе змія», «Темна вода», «Століття Якова, «Борода», «Екс», «Катерина».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду