“Детектор медіа” разом з інтернет-виданням “Ефір України” продовжує мовний практикум для наших радійників та телевізійників.

8 Січня 2002
1177

“Детектор медіа” разом з інтернет-виданням “Ефір України” продовжує мовний практикум для наших радійників та телевізійників.

1177
Тиждень з 1 по 8 січня. Недофінансування є основною перепоною (преградой [рос. мова]) в їхньому виконанні.
“Детектор медіа” разом з інтернет-виданням “Ефір України” продовжує мовний практикум для наших радійників та телевізійників.
Чесно кажучи, я б ніколи так не сказала, у цьому контексті я би використала слово перешкода (препятствие [рос.мова]), але, можливо, я просто не зрозуміла авторського задуму.

Не навчили чому, а навчили чого. Я вже звертала на цю дуже грубу помилку увагу, але, оскільки вона досі зустрічається, я буду про неї знову і знову говорити.

Вкотре повертаюся і до вислову понад...

Приклад: Декілька років Конституційний Суд України розглядав справу за поданням понад ста народних депутатів.

У даному випадку понад ста депутатів відповідає на питання понад ста кого? чого? Тобто, це Родовий відмінок, і числівник ста вжито правильно.

Але коли У залі під час голосування знаходилося понад сто депутатів, те це Знахідний відмінок, а отже, запитання кого? що? і треба говорити сто, а не ста. Спробуйте проговорити знаходилося понад ста... Не знаю як вам, але для мене це звучить дико. І ще більш дико звучить понад тисяча чоловік (правильно - понад тисячу).

З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
директор фірми “Ефір-Україна”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду