Фестиваль MezhyhiryaFest оголосив програму

Фестиваль MezhyhiryaFest оголосив програму

27 Травня 2018
1950
27 Травня 2018
12:38

Фестиваль MezhyhiryaFest оголосив програму

1950
П’ятий ювілейний тематичний фестиваль для журналістів-росзлідувачів MezhyhiryaFest відбудеться в маєтку колишнього президента України Віктора Януковича 9-10 червня 2018 року.
Фестиваль MezhyhiryaFest оголосив програму
Фестиваль MezhyhiryaFest оголосив програму

Фестиваль MezhyhiryaFest виклав на офіційному сайті цьогорічну програму. 

Як і анонсувалося, ювілейний фестиваль буде присвячено темі розслідування журналістами та повернення державою корупційних активів.

Згідно розміщеної програми, в перший день MezhyhiryaFest відбудеться дискусія «Активи Януковича: що сталося через 4 роки». У ній братимуть участь Денис Бігус (Наші Гроші), Антон Янчук (голова Національного агенства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів), Євген Єнін (заступник генерального прокурора України), Дарія Каленюк (виконавчий директор Центру протидії корупції).

Також заплановано дискусію про міжнародний досвід повернення злочинних активів у державний бюджет, під час якої виступатимуть представники Італії, Латвії, Нігерії, Тунісу.

Після перерви учасникам MezhyhiryaFest покажуть стрічку «Слідства.Іnfo» про повернення активів Януковича.

Також відбудеться церемонія нагородження переможця Національного конкурсу журналістських розслідувань.

На другий день учасникам MezhyhiryaFest розкажуть про українські журналістські розслідування повернення активів, отриманих злочиним шляхом. Доповідатимуть Максим Савчук (Схеми) та Олекса Шаманський (Наші гроші).

Дрю Салліван, співзасновник Центру дослідження корупції та організованої злочинності, на тренінгу розповість, як відслідковувати переміщення грошей.

Про успіхи у боротьбі журналістів та активістів Великобританії проти офшорів доповідатиме журналіст Олівер Буллоу.

Ілля Лозовський, редактор Центру дослідження корупції та організованої злочинності, розповість на тренінгу про висвітлення складних тем простим шляхом.

Міжнародний експерт із відстеження активів та відновлення активів Томас Крейл (США) проведе тренінг на тему «Судова експертиза: відстеження тіньових активів».

Повну програму MezhyhiryaFest можна подивитись на сайті заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що команда тематичного фестивалю для журналістів-розслідувачів MezhyhiryaFest шукає волонтерів для організації заходу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду