МВС Пакистану наказало закрити офіс «Радіо Свобода» в столиці країни

МВС Пакистану наказало закрити офіс «Радіо Свобода» в столиці країни

19 Січня 2018
1732
19 Січня 2018
18:11

МВС Пакистану наказало закрити офіс «Радіо Свобода» в столиці країни

1732
Міністерство внутрішніх справ Пакистану наказало закрити офіс пакистанської служби «Радіо Свобода» («Радіо Машаал») в Ісламабаді. Це сталося після того, як міжвідомча розвідка звинуватила мовника в поширенні програм, спрямованих «проти інтересів Пакистану», і таких, що «відповідають інтересу ворожих спецслужб».
МВС Пакистану наказало закрити офіс «Радіо Свобода» в столиці країни
МВС Пакистану наказало закрити офіс «Радіо Свобода» в столиці країни

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Директор «Радіо Машаал» Амін Мудакік повідомив, що 19 січня представники міністерства прибули в офіс ЗМІ і обговорили з керівником бюро і адміністрацією наказ про закриття.

У розпорядженні «Радіо Машаал» звинувачують у «зображенні Пакистану центром тероризму і безпечним притулком для різних радикальних угруповань».

Крім того, у міністерстві заявляють, що в програмах «Радіо Машаал» Пакистан показаний «неблагополучною державою з точки зору гарантування безпеки своїх людей», зокрема меншин і етнічних пуштунів.

Президент «Радіо Свобода» Томас Кент заявив, що він «надзвичайно стурбований закриттям» і «негайно очікує ширшої інформації щодо намірів пакистанської влади».

За словами Кента, «Радіо Машаал» є «приватною новинною організацією, підтримуваною Конгресом США, яка не має ніяких зв’яків із розвідками будь-яких країн».

«Радіо Машаал є важливим джерелом надійної, збалансованої інформації для для нашої пакистанської аудиторії. Ми сподіваємося, що ця ситуація буде вирішена негайно», – додав він.

Заява про закриття бюро з’явилася після того, як 12 січня керівник штабу армії Пакистану генерал Камар Джавед Баджва заявив, що Пакистан відчуває себе «зрадженим» через американську критику, що Ісламабад не робить достатньо для боротьби з тероризмом, а також через рішення Вашингтона призупинити військову допомогу для Ісламабада.

Державний департамент США оголосив 4 січня, що Вашингтон припиняє допомогу Пакистану з питань національної безпеки, доки Ісламабад не вживатиме належних заходів проти мережі «Хаккані» та афганських талібів.

Нагадаємо, 1 січня у Twitter президент США Дональд Трамп пригрозив владі Пакистану припиненням надання фінансової допомоги, звинувативши Ісламабад у створенні безпечних умов для екстремістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1732
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду