Рідні українських політв'язнів у  РФ і окупованому Криму просять Порошенка прояснити долю їхніх близьких

Рідні українських політв'язнів у РФ і окупованому Криму просять Порошенка прояснити долю їхніх близьких

13 Грудня 2017
1142
13 Грудня 2017
17:13

Рідні українських політв'язнів у РФ і окупованому Криму просять Порошенка прояснити долю їхніх близьких

1142
Рідні українських політв'язнів у Росії написали колективного листа до президента України Петра Порошенка з проханням надати інформацію про подальшу долю їхніх родичів.
Рідні українських політв'язнів у  РФ і окупованому Криму просять Порошенка прояснити долю їхніх близьких
Рідні українських політв'язнів у  РФ і окупованому Криму просять Порошенка прояснити долю їхніх близьких

Лист зачитав під час прес-конференції 13 грудня Ігор Гриб, батько незаконно утримуваного в Росії українця Павла Гриба, повідомляє «Крим.Реалії».

«Віддаючи належне вашим зусиллям зі звільнення бранців Кремля, ми повинні констатувати, що до цього часу подальша доля наших рідних і близьких залишається нам маловідомою. Деякі з нас навіть не знають, де сьогодні перебуває рідна людина, в чому її звинувачують і як з нею можна зв'язатися. Ми з великою надією сприйняли інформацію про можливості обміну затриманими між Україною й окупованими територіями. Але до нас надходить суперечлива й неповна інформація щодо процесу звільнення заручників, які перебувають у Росії і в окупованому Криму», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу. За останніми повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Росії.

За повідомленням Марка Фейгіна, слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1142
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду