На Донеччині і Луганщині тимчасово заборонено проведення фото- і відеозйомок

На Донеччині і Луганщині тимчасово заборонено проведення фото- і відеозйомок

23 Березня 2017
3744
23 Березня 2017
17:22

На Донеччині і Луганщині тимчасово заборонено проведення фото- і відеозйомок

3744
Антитерористичний центр при Службі безпеки України (АТЦ) запровадив відповідно до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» тимчасові обмеження на території Донецької і Луганської областей. Серед таких обмежень - заборона на проведення фото-, кіно- та відео зйомок.
На Донеччині і Луганщині тимчасово заборонено проведення фото- і відеозйомок
На Донеччині і Луганщині тимчасово заборонено проведення фото- і відеозйомок

Про це йдеться на сайті Донецької облдержадміністрації.

Заходи безпеки  введені у зв’язку із загостренням ситуації в районі проведення антитерористичної операції (АТО), підвищенням ризику проникнення диверсійно-розвідувальних груп і відповідно до вимог статей 12, 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», статей 1, 2, 23 Закону України «Про національну поліцію», статей 1, 2, 12 Закону України «Про національну гвардію України», статті 24 Закону України «Про державний кордон України», пункту 5 Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 № 1147, статей 3, 4, 5, 6 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації».

Зокрема забороняється проведення фото-, кіно- та відео зйомок, а також відео,  кіно- та фотознімання військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, військової техніки, місцевості розташування військових підрозділів  ЗСУ, НГУ, ДПСУ, МВСУ, СБУ, що включені до сил та засобів АТО та об’єктів.

Вказані обмеження стосуються усіх громадян України, крім військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів у складі підрозділів, залучених до сил та засобів АТО.

Обмеження починають діяти з  23 березня 2017 року і дійсні до окремого розпорядження АТЦ.

Введені обмеження також передбачають:

-заборону переміщення зареєстрованої спортивної, мисливської вогнепальної зброї та пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії до району та в районі проведення АТО;

-обмеження  руху  транспортних засобів  дорогами,   які  відсутні  в реєстрі автомобільних доріг і проходять поза межами встановлених пунктів пропуску,  крім спеціалізованої  сільськогосподарської техніки, що проводить польові роботи;

-обмеження переміщення осіб без документів, що посвідчують особу, з 22 години 00 хвилин до 05 години 00 хвилин;

– заборону перебування в лісових масивах та лісосмугах, біля водоймищ (річок, ставків) в районах розташування вразливих в терористичному відношенні об’єктів, магістральних газогонів, хімічних підприємств, ТЕС, плотин, тощо (крім співробітників лісового господарства та посадових осіб, задіяних в проведенні робіт з технічного обслуговування);

– заборону проведення туристичних екскурсій і походів, рибальства громадянами України та іншими особами поза встановлених відповідно до законодавства таких місць;

– заборону використання радіостанцій в транспортних засобах, крім установлених на транспорті спеціального призначення (або зареєстрованих у встановленому порядку);

– заборону здійснення будь-яких польотів безпілотних, легкомоторних літальних апаратів.

Раніше, 11 березня, аналогічні обмеження були введені на території Луганської області, повідомляє Луганська ОВЦА.

На разі відомо, що низка українських медійних організацій стурбовані введеними обмеженнями і звернулися за роз’ясненнями до СБУ.

Нагадаємо, у березні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про дискредитацію сил АТО в матеріалах російських військових ЗМІ, які працюють під керівництвом спеціалістів центру інформаційного протиборства ЦТВ Південного ВО ЗС РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3744
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду