У Трампа намагаються обмежити витоки у ЗМІ секретної інформації

У Трампа намагаються обмежити витоки у ЗМІ секретної інформації

4 Березня 2017
1015
4 Березня 2017
17:16

У Трампа намагаються обмежити витоки у ЗМІ секретної інформації

1015
Останні спроби президента США Дональда Трампа та його висуванців припинити руйнівні для політики нової адміністрації витоки інформації з Білого дому в пресу просочилися в американські ЗМІ.
У Трампа намагаються обмежити витоки у ЗМІ секретної інформації
У Трампа намагаються обмежити витоки у ЗМІ секретної інформації

Чиновники повідомили Reuters, що у Дональда Трампа останнім часом обмежили внутрішній доступ до секретних комп'ютерних систем, передає «Укрінформ».

«Нинішні й колишні посадовці сказали, що, на відміну від минулої практики, доступ до класифікованої комп'ютерної системи в Білому домі тепер обмежений політичними призначенцями, щоб не дати професійним штатним співробітникам адміністрації ознайомлюватися зі службовими записками, які готуються новому президенту», - зауважує інформагентство.

Міністр фінансів нової адміністрації Стівен Мнучін також присвятив збори з керівництвом свого відомства тому, щоб наголосити, що він не потерпить витоків у ЗМІ, поінформували джерела.

Адміністрація Трампа дедалі більше прагне знизити кількість витоків, що надходять з Білого дому впродовж останнього часу. Потік документів і звітів підриває ключові позиції політики Трампа, в тому числі щодо його заборони на в'їзд до США іммігрантів з семи переважно мусульманських країн, зауважує видання.

Деякі чиновники також повідомили агентству, що вони не очікують нічого гарного від «полювання на відьом» у Міністерстві внутрішньої безпеки, звідки до ЗМІ просочився проект доповіді про те, що громадяни іноземних держав, які прибули до США, насправді не становили жодної загрози.

Кілька посадових осіб у різних установах, які говорили на умовах анонімності, повідомили про побоювання, що їхні телефонні дзвінки та електронні листи можуть піддаватися перевіркам, і що тепер вони не висловлюють своїх думок під час внутрішніх дискусій.

Крім того, як стверджують джерела, накладені новою адміністрацією обмеження приголомшили навіть керівництво відомств у кількох важливих питаннях. Це призвело до невизначеності серед іноземних урядів з приводу політики Сполучених Штатів.

Нагадаємо, Дональд Трамп розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність.

Після цього президент США Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу.

Журналістів ряду провідних англомовних ЗМІ, в тому числі CNN, The New York Times і BBC, не пустили на брифінг для преси в Білому домі. На захід не були допущені також кореспонденти BuzzFeed, Politico, The Daily Mail, The Hill, The Los Angeles Times і The New York Daily News. Репортери агентства The Associated Press та журналу Time в знак протесту бойкотували захід.

Президент США Дональд Трамп звинуватив CNN і The New York Tіmes у свідомому поширенні неправдивих новин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1015
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду