CNN, The New York Times, Buzzfeed і ВВС не пустили на зустріч з прес-секретарем Трампа

CNN, The New York Times, Buzzfeed і ВВС не пустили на зустріч з прес-секретарем Трампа

25 Лютого 2017
1398
25 Лютого 2017
09:40

CNN, The New York Times, Buzzfeed і ВВС не пустили на зустріч з прес-секретарем Трампа

1398
Журналістів ряду провідних англомовних ЗМІ, в тому числі CNN, The New York Times і BBC, не пустили на брифінг для преси в Білому домі.
CNN, The New York Times, Buzzfeed і ВВС не пустили на зустріч з прес-секретарем Трампа
CNN, The New York Times, Buzzfeed і ВВС не пустили на зустріч з прес-секретарем Трампа

Про це повідомляє видання «Медуза».

На захід не були допущені також кореспонденти BuzzFeed, Politico, The Daily Mail, The Hill, The Los Angeles Times і The New York Daily News. Репортери агентства The Associated Press та журналу Time в знак протесту бойкотували захід.

На захід допустили представників низки інших великих ЗМІ, в тому числі - телеканали ABC, CBS, NBC, Fox News, агентства Reuters і Bloomberg, а також консервативних видань Breitbart і The Washington Times.

Як пише The Hill, 24 лютого журналістам повідомили, що замість звичайної прес-конференції, на якій присутні всі, хто працює в Білому домі репортери, прес-секретар президента США Дональда Трампа Шон Спайсер проведе зустріч з «розширеним пулом».

Формат пулу передбачає присутність кількох журналістів (зазвичай представляють різні види медіа), які потім діляться матеріалом з колегами; робота з пулом використовується, як правило, коли на заході немає місця для великої кількості людей. CNN відзначає, що став єдиним великим телеканалом, що не допущеним на захід для «розширеного пулу».

Напередодні президент США Дональд Трамп знову різко розкритикував, за його словами, «фальшиві новини», які публікують про нього й його адміністрацію деякі засоби інформації, і назвав такі ЗМІ «ворогами народу». Він також запропонував заборонити ЗМІ використовувати неназвані джерела інформації.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу.

Раніше американське видання The New York Times повідомило, що члени виборчого штабу Дональда Трампа та інші наближені до республіканця люди мали регулярні контакти з високопоставленими співробітниками російських спецслужб упродовж року, який передував виборам у США.

Після цього президент США Дональд Трамп назвав незаконною передачу даних засобам масової інформації розвідувальним співтовариством.

Раніше Дональд Трамп вже розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність.

На фото – Шон Спайсер

Фото: «Голос Америки»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1398
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду