Зірки Голлівуду протестували проти нападів Трампа на ЗМІ

Зірки Голлівуду протестували проти нападів Трампа на ЗМІ

26 Лютого 2017
1497
26 Лютого 2017
15:28

Зірки Голлівуду протестували проти нападів Трампа на ЗМІ

1497
25 лютого замість традиційної святкової вечірки за кілька днів до вручення премії «Оскар» у Лос-Анджелесі (США) сотні людей, серед яких і голлівудські зірки влаштували у Беверлі Гіллз мітинг протесту проти політики Дональда Трампа.
Зірки Голлівуду протестували проти нападів Трампа на ЗМІ
Зірки Голлівуду протестували проти нападів Трампа на ЗМІ

Про це повідомляють Euronews і 5 канал.

Кілька сотень людей зібралися поблизу однієї з акторських агенцій, щоб висловити обурення антиімміграційним указом президента США Дональда Трампа, його намірами побудувати мур на кордоні з Мексикою, а також незгоду з його політикою щодо критики медіа.

Перед протестувальниками виступили, зокрема, відомі актори Джоді Фостер та Майкл Фокс, і закликали американців відстоювати свої права на свободу слова та думки.  

«Ми знаємо, що перший наступ на демократію – це атака на свободу висловлювань та громадянські свободи, і це постійна війна проти правди. На жаль, все це дуже знайомо, бо історія повторюється. Зараз настав час чинити спротив. Ми маємо вимагати відповідей. Час сказати нашим обраним політикам, що вони мають робити свою роботу», – сказала у своєму виступі відома актриса та режисерка Джоді Фостер.

«Нам час заявити посадовцям, яких ми обрали, що ми не терпітимемо некомпетентності, безладу та розпалювання ворожнечі. І що ми не пожертвуємо добробутом нашої планети і наших громадян. Ми не дозволимо, щоб американців, які тяжко працюють, оббирали ті, хто при владі», - заявила акторка.

Це вже не перший протест проти політики Дональда Трампа за участі відомих музикантів, акторів та інших митців.

Напередодні вручення Оскару режисери усіх п‘яти номінованих на цю премію іноземних стрічок опублікували спільну заяву, де зазначили, що у США та у деяких інших країнах набирає сили «атмосфера фанатизму та націоналізму».

Сьогодні, 26 лютого, стало відомо, що Президент США Дональд Трамп відмовився цього року бути присутнім на щорічному обіді з об’єднанням журналістів Білого дому. Причини такого рішення він не пояснив.

Нагадаємо, Дональд Трамп розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність.

Після цього президент США Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу.

Журналістів ряду провідних англомовних ЗМІ, в тому числі CNN, The New York Times і BBC, не пустили на брифінг для преси в Білому домі. На захід не були допущені також кореспонденти BuzzFeed, Politico, The Daily Mail, The Hill, The Los Angeles Times і The New York Daily News. Репортери агентства The Associated Press та журналу Time в знак протесту бойкотували захід.

Президент США Дональд Трамп звинуватив CNN і The New York TImes у свідомому поширенні неправдивих новин.

Фото: 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1497
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду