Одеська «Свобода» поскаржилась Нацраді на мовлення радіостанції «Гармония мира»

Одеська «Свобода» поскаржилась Нацраді на мовлення радіостанції «Гармония мира»

29 Січня 2017
2069
29 Січня 2017
10:33

Одеська «Свобода» поскаржилась Нацраді на мовлення радіостанції «Гармония мира»

2069
Одеська міська організація ВО «Свобода» звернулася до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка з вимогою перевірити діяльність регіональної FM-радіостанції «Гармония мира». Як стверджують «свободівці», радіостанція транслює антидержавні передачі, в яких проповідується ідея «русского мира» та заявляється, що «України немає».
Одеська «Свобода» поскаржилась Нацраді на мовлення радіостанції «Гармония мира»
Одеська «Свобода» поскаржилась Нацраді на мовлення радіостанції «Гармония мира»

Про це повідомляє в Facebook Сергій Солтасюк.

«Сьогодні до нас звернувся наш давній прихильник , мешканець Одеси, з проханням допомогти ознайомити керівництво Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з однією дуже цікавою інформацією. Справа в тому що , в Одесі, в ніч з 21 на 22 січня (напередодні Дня Соборності України) приблизно о 00.40 в етері FM-радіохвилі 102,7 "Гармонія мира" транслювали (очевидно запис) авторську передачу Бориса Ісаковича Шинчука "Витоки". 

За словами нашого побратима, зміст радіопередачі був чітко антидержавним та українофобським , що підтвердилось під час прослуховування наданого нам запису. В програмі лунали фрази про насадження "чужерідної культури і мови", про неможливість розриву зв язків з "братською Росією", про суперечливість існування Української Держави, про те, що на теренах України можливий подальший розвиток, але лише в якості частини іншого державного утворення і т.д.», - повідомляє Одеська міська організація ВО «Свобода».

В організації зазначають, що це вже не перша скарга на радіостанцію «Гармония мира»: «До речі зовсім нещодавно одесити вже звертали увагу на досить маленький відсоток україномовного контенту в етері цієї радіостанції , незважаючи на мовні квоти , які передбачають певні пропорції».

Одеська міська організація ВО «Свобода» після прослуховування аудіозапису програми підготовила і відправила до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення «відповідне звернення з вимогою розібратися з цим інформаційним свавіллям та в разі виявлення порушень відповідних нормативно-правових актів , що регламентують порядок роботи радіомовлення в Україні , вжити відповідних заходів згідно чинного законодавства України».

Також було відправлено скаргу до Нацради від громадянина України, що прослуховував програми радіостанції.

Радіостанція «Гармония мира» вперше почала своє мовлення 19 серпня 1996 року. Як йдеться на сайті радіо, програми, які виходять в ефір радіостанції, носять пізнавальний і просвітницький характер.

Борис Шинчук працює на радіостанції з 1997 року. Програми його рубрики «Витоки» виходять в четвер, п'ятницю і суботу о 21.35 з повторами у понеділок, вівторок і середу о 12.00. У нічному ефірі в 0.35 звучать програми рубрики з архіву радіостанції. «Недільна казка» в ефірі радіо «Гармония мира» виходить щонеділі о 10.30 з вечірнім повтором о 19.35.

Нагадаємо, 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати місцеву радіостанцію «МіКомп» (ТОВ «ТРК “МіКомп”») з міста Кам’янського Дніпропетровської області за пісню реп-виконавця Мота «День и ночь», у якій є прославлення держави-агресора.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду