Документальний фільм Dustards українського режисера отримав премію в Лос-Анджелесі

Документальний фільм Dustards українського режисера отримав премію в Лос-Анджелесі

22 Січня 2017
4418
22 Січня 2017
16:32

Документальний фільм Dustards українського режисера отримав премію в Лос-Анджелесі

4418
Українська стрічка Dustards про мотоподорож Україною стала одним з платинових переможців кінопремії International Independent Film Awards (Лос-Анджелес, США) у номінації «Документальний фільм».
Документальний фільм Dustards українського режисера отримав премію в Лос-Анджелесі
Документальний фільм Dustards українського режисера отримав премію в Лос-Анджелесі

Список оприлюднено на сайті  International Independent Film Awards, повідомляє видання newsru.ua.

Фільм Станіслава Гуренка Dustards став першим фільмом українського виробництва, що отримав визнання The International Independent Film Awards.

Стрічка, знята студією Red Glass, стала також першим українським документальним фільмом про мотоподорож Західною Україною.

Режисером картини виступив Станіслав Гуренко, продюсеркою - Яна Алтухова, співпродюсером - Олександр Каменець.

«Мені було цікаво працювати з творчою командою фільму. Для мене це новий досвід і особливо приємно, що наші зусилля оцінили критики такої премії як International Independent Film Awards. Ми переконані, що це перший крок до нових висот і до нових масштабних кіноробіт. І вже замислюємося про участь в інших міжнародних кінофестивалях. Така висока оцінка Dustards за межами України - це наша творча перемога і визнання», - відзначила креативна продюсерка студії Red Glass Алтухова.

Фільм розповідає історію друзів, які вирішили вирушити в подорож Західною Україною на своїх байках. Окрім них повноправними «акторами» стали чотири мотоцикли: Honda 1982 року, Yamaha 1978 року, BMW 1986 року і Honda 1985 року випуску. Саундтреком до фільму стала пісня The road, виконана Sasha Boole у стилі інді-фольк.

«П'ять днів безперервних цілодобових зйомок у природних умовах, без дублів, без репетицій, маючи лише маршрут, - завдання не з легких. Ми знімали, сидячи на дверях багажника машини, що їде на швидкості 100 км/год, з квадрокоптера, з порома... Сумарно за поїздку (не рахуючи матеріалу, знятого в Києві) було знято близько 7 тисяч дублів, це приблизно 5 годин чистого матеріалу. Події, показані у Dustards, - це діалог людини з природою, а також міркування про цінність чоловічої дружби, про вибір і про те, що подорож, навіть найкоротша, міняє тебе назавжди», - розповідає режисер Гуренко.

Окрім студії Red Glass як співпродюсер виступив Олександр Каменець. За його словами, фільм Dustards заслужено отримав свою нагороду в Лос-Анджелесі.

«Я радий, що можу бути причетним до цього успіху. Тим паче, що стрічка дійсно заслуговує на увагу публіки. Хоч і до визнання Dustards International Independent Film Awards у мене не було сумнівів, що картина посяде гідне місце не лише у вітчизняному кінематографі. Упевнений, що у команди Dustards велике майбутнє», - підкреслив Каменець.

The International Independent Film Awards - Міжнародна незалежна кінопремія, що була заснована 2014 року. Кінопремія орієнтована на нових амбітних представників кіноіндустрії з усього світу. Нагородження учасників премії відбувається на 7 рівнях (Best Of Show, Diamond, Platinum, Gold, Silver, Bronze and Honorable Mention) і представляє 41 номінацію для участі. The International Independent Film Awards щороку відкриває нові імена в кінобізнесі.

Нагадаємо, 19 січня в кінотеатрах України стартував показ документального фільму «Воїни духу» про останні п'ять днів героїчної оборони Донецького аеропорту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду