Україна офіційно скасувала угоди з РФ у сфері телерадіомовлення та інформації

Україна офіційно скасувала угоди з РФ у сфері телерадіомовлення та інформації

16 Січня 2017
1427
16 Січня 2017
17:45

Україна офіційно скасувала угоди з РФ у сфері телерадіомовлення та інформації

1427
Кабінет міністрів України ухвалив рішення про припинення дії угод про співробітництво у сфері телебачення, радіомовлення та інформації з урядом Російської Федерації.
Україна офіційно скасувала угоди з РФ у сфері телерадіомовлення та інформації
Україна офіційно скасувала угоди з РФ у сфері телерадіомовлення та інформації

Про це йдеться в постанові №1053 від 30 листопада 2016 року, опублікованій на урядовому порталі.

«Подальша дія зазначених угод не відповідає стану міждержавних відносин і не узгоджується із заходами, яких вживає Україна для забезпечення захисту інформаційного поля країни від негативних інформаційно-психологічних впливів», - зазначається в пояснювальній записці до документа.

Уряд постановив припинити дію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі телебачення і радіомовлення, вчиненої 23 жовтня 2000 р. у м. Москві та Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі інформації, вчиненої 27 лютого 1998 р. у м. Москві.

Перша угода стосувалася розвитку співробітництва щодо створення сприятливих правових, організаційних та економічних умов для забезпечення трансляції та поширення програм російських
телерадіомовних організацій на території України та програм
українських телерадіомовних організацій на території РФ «з метою задоволення культурно-інформаційних потреб громадян і подальшого зміцнення традиційних зв'язків між двома країнами».

У другій йшлося про широкий та вільний обмін 
інформацією України та Росії, у тому числі між інформаційними аґенціями, аудіовізуальними, друкованими та іншими засобами масової
інформації, а також не перешкоджання на власній території продукції ЗМІ, які зареєстровані і діють згідно з чинним законодавством у державі іншої Сторони, за умови, що поширення такої продукції не суперечить вимогам чинного законодавства держави.

Також Кабінет міністрів доручив Міністерству закордонних справ в установленому порядку поінформувати Уряд Російської Федерації про припинення дії зазначених Угод.

Нагадаємо, 12 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон про вилучення російських теле- та радіопередач з квоти європейських (крім супутникового мовлення).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду