У Криму користувачів мобільним інтернетом стало вдвічі більше

У Криму користувачів мобільним інтернетом стало вдвічі більше

10 Січня 2017
871
10 Січня 2017
09:14

У Криму користувачів мобільним інтернетом стало вдвічі більше

871
У Криму інтернет-трафік в 2016 році збільшився, в порівнянні з 2015 роком, майже в два рази
У Криму користувачів мобільним інтернетом стало вдвічі більше
У Криму користувачів мобільним інтернетом стало вдвічі більше

Про це повідомляється на сайті підконтрольного Кремлю Міністерства зв'язку і масових комунікацій Росії, пише «Крим.Реалії».

«У 2016 році спостерігається майже дворазове зростання інтернет-трафіку в Криму в порівнянні з 2015 роком. Всього ж користувачі послуг стільникового зв'язку Криму в 2016 році спожили понад 200 Тбайт трафіку», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, відзначається зростання споживання послуг голосового зв'язку на 15%. У минулому році обсяг голосового трафіку склав 2,2 млрд хвилин в місяць.

Як пише «Крим.Реалії», 26 вересня член робочої групи при адміністрації президента Росії Наталя Касперська офіційно підтвердила намір ФСБ Росії розшифровувати трафік інтернет-користувачів відповідно до прийнятого російською Держдумою «пакетом Яровий». Разом з міністерствами зв'язку і промисловості ФСБ розробляє систему, яка б відстежувала всіх російських інтернет-користувачів. Нововведення дозволить правоохоронним органам дешифрувати дані по ключових запитах, наприклад, за словами «бомба», «вибуховий пристрій» або «тероризм».

Нагадаємо, цього літа президент Росії підписав пакет так званих «антитерористичних поправок», головними авторами яких виступають депутат Ірина Ярова і член Ради Федерації Віктор Озеров. Основний пункт документа стосується зберігання операторами зв'язку інформації та доступу спецслужб до будь-яких інтернет відомостями. Росіяни виходили на акції протесту.

Раніше експерти оцінили втрати операторів зв'язку через прийняття закону Яровий в 156 мільярдів доларів без урахування розшифровки інтернет-даних.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
871
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду