Нацрада обіцяє моніторити порушення в новорічних і святкових ефірах мовників

Нацрада обіцяє моніторити порушення в новорічних і святкових ефірах мовників

10 Грудня 2016
1360
10 Грудня 2016
12:56

Нацрада обіцяє моніторити порушення в новорічних і святкових ефірах мовників

1360
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 грудня розглянула питання про дотримання загальнонаціональними мовниками порядку трансляції спонсорської інформації торгових марок, під якими випускаються алкогольні напої, і реклами алкоголю. Регулятор попередив ліцензіатів, що дуже уважно відстежуватиме трансляцію подібних матеріалів у новорічні свята.
Нацрада обіцяє моніторити порушення в новорічних і святкових ефірах мовників
Нацрада обіцяє моніторити порушення в новорічних і святкових ефірах мовників

Про це йдеться на сайті Нацради.

Голова Нацради Юрій Артеменко нагадав представникам телеканалів, що незабаром Новий рік, і медіа мають пам’ятати про свою соціальну відповідальність. За його словами, телерадіоорганізації повинні особливо уважно поставитися до тих програм, а також реклами, у тому числі спонсорської, які планують транслювати в ефірі.

«Я противник того, щоб потім люди виплескували своє обурення через  страйки, підпали, блокування і т.д. Ми маємо розуміти, що це свято у декого зі сльозами на очах. Тому, будь ласка, дуже уважно в такі дні», - наголосив Юрій Артеменко.

Він також запевнив, що Нацрада ретельно моніторитиме ефіри мовників і жорстко реагуватиме на порушення. 

Нагадаємо, 8 грудня Нацрада розглянула результати моніторингу минулорічного новорічного ефіру (1-7 січня 2016 року) 14 загальнонаціональних телеканалів щодо дотримання ними умов показу спонсорської інформації алкогольних торгових марок.

У період із 1 по 7 січня 2016 року проводився моніторинг 14 загальнонаціональних телерадіоорганізацій з означеного питання. За його результатами в ефірі «К1», «СТБ», «1+1», «М1», «ICTV», «Інтер», «НТН», «ТЕТ», «Україна», «5» каналу було зафіксовано трансляцію реклами та спонсорської інформації торгових марок «Рідна роса», «Шустов» і «Первак» з ознаками порушення частини третьої статті 7, частини першої статті 8 і частини третьої статті 22 Закону України «Про рекламу». 

Своїм рішенням Нацрада визнала зміст рекламних роликів торгових марок «Рідна роса», «Шустов» і «Первак» таким, що містить ознаки порушення Закону України «Про рекламу» і вказала телерадіоорганізаціям на неприпустимість надалі здійснювати трансляцію рекламних роликів, зміст яких порушує вимоги чинного законодавства.

Читайте також на «Детекторі медіа» статтю Мар’яни Закусило «Нацрада відреагувала на махінації довкола алкогольної реклами й спонсорства на ТБ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1360
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
немає значення
2685 дн. тому
А Гетьман, Козацька Рада,Чернигівське? Вчитись як потрібно вміти маніпулювати, використовуючи патріотичну тематику, тоді у Нацзради немає жодних претензій!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду