«Артхаус трафік» розпочав безкоштовно надавати стрічки некомерційним кіноклубам

«Артхаус трафік» розпочав безкоштовно надавати стрічки некомерційним кіноклубам

17 Листопада 2016
1572
17 Листопада 2016
17:11

«Артхаус трафік» розпочав безкоштовно надавати стрічки некомерційним кіноклубам

1572
З 14 листопада українська дистриб’юторська компанія «Артхаус трафік» запустила проект «Артхаус клуб», в рамках якого безкоштовно надаватиме організаторам некомерційних кіноклубів права на показ стрічок.
«Артхаус трафік» розпочав безкоштовно надавати стрічки некомерційним кіноклубам
«Артхаус трафік» розпочав безкоштовно надавати стрічки некомерційним кіноклубам

Про це повідомляється на сайті компанії. 

Для отримання доступу до фільмів, організаторам кінопоказів потрібно зареєсруватися на спеціально створеній онлайн-платформі. Команда «Артхаус трафіку» сконтактує з охочими продемонструвати їх стрічки і надасть копії.

Права на показ безкоштовно зможуть отримати ті кіноклуби, вхід до яких є вільним та в яких не здійснюється продаж напоїв, їжі, книжок та іншої продукції, а також та відсутня реклама комерційних торгівельних марок.

У каталозі дистриб’юторської компанії представлені як українські, так і іноземні стрічки останніх років. Це зокрема «Юність» Паоло Соррентіно, «В центрі уваги» Тома МакКарті, «Любов» Гаспара Ное, «Плем’я» Мирослава Слабошпицького, альманах короткометражних фільмів «Мудаки. Арабески» тощо.

Директор компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов розповів «Детектору медіа», що стимулювало їх до такої ініціативи.

«По-перше, ми самі виросли з кіноклубу й почали займатися кіно. По-друге, до нас останнім часом почали звертатися студентські кіноклуби з різних міст України з проханням надати їм права і копію фільму. Кількість звернень була доволі велика, тож ми вирішили зробити портал: для зручності й щоб кіноклубники розуміли, що їх підтримуємо. Адже розвиток і просування мистецтва кіно є нашим з ними спільним завданням», - зазначив пан Іванов.

Він звернув увагу на те, що в більшості кінотеатрів України тривалість прокату стрічок є короткою – не довше двох тижнів, тож чимала аудиторія не встигає їх подивитися. «Цей факт теж наштовхнув на думку, що варто ділитися правами, щоб люди, знайомлячись з фільмами, поступово ставали обізнаними глядачами, а потім і творцями кіно», - каже директор «Артхаус Трафік».

За три дні компанія вже отримала кілька десятків заявок від кіноклубів і опрацьовує їх.  Денис Іванов підкреслив, що «Артхаус Трафік» розраховує не лише на існуючі кіноклуби, а й на те, що завдяки їх ініціативі з’являться й нові.

У розмові з «ДМ» Денис Іванов також підкреслив, що люди, які не працюють в сфері кіно, не розуміють, «що таке права, звідки вони беруться й чому стільки коштують». Він наголосив, що «Артхаус Трафік» дуже нетолерантно ставиться до піратства й інцидентів, коли кафе, бари та ресторани показують фільми, не отримавши на це прав.

«Вони не розуміють, що це те саме, що якби я купив пляшку пива, прийшов до них в бар, сів на найкраще місце і пив. Не думаю, що вони б поставилися до мене приязна. Тож і ми так не ставимося до тих, хто показує кіно, яке ми купили й таким чином профінансували майбутні фільми», - каже пан Іванов.

За його словами, це доволі часта практика навіть у закладах, які вважаються хорошими.

«Водночас коли до нас не в прем’єрний тиждень прокату звертаються ті заклади, де є платний вхід або є бар – ми лояльні. Надаємо їм права за символічну ціну, таким чином підтримуючи їх чесність. Ми готові до співпраці з усілякими закладами. Можемо як надати доступ до всієї нашої колекції за абонплату, так і до конкретного фільму», - додав Денис Іванов.

Нагадаємо, у липні  в столичному кінотеатрі «Жовтень» розпочав роботу кіноклуб «Друзі Жовтня». Учасників кіноклубу матимуть можливість обмінюватися думками щодо кіно і кінопрокату в рамках спеціальних подій - зокрема, показів фільмів з репертуару кінотеатру.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду