Польща висунула на «Оскар» новий фільм Анджея Вайди

Польща висунула на «Оскар» новий фільм Анджея Вайди

28 Вересня 2016
2263
28 Вересня 2016
18:58

Польща висунула на «Оскар» новий фільм Анджея Вайди

2263
Фільм-байопік «Післяобрази» (Powidoki) видатного режисера Анджея Вайди став польським кандидатом на премію «Оскар» у номінації за кращий фільм іноземною мовою.
Польща висунула на «Оскар» новий фільм Анджея Вайди
Польща висунула на «Оскар» новий фільм Анджея Вайди

Про це повідомляє Wyborcza.pl.

Фільм Анджея Вайди розповідає історію останніх років життя великого польського художника і теоретика мистецтва, авангардиста ХХ століття, героя Першої світової війни Владислава Стжемінського. У стрічці його роль виконав один з найвідоміших польських акторів Богуслав Лінда.

Рішення про висунення фільму «Післяобрази» на здобуття премії Американської кіноакадемії було прийнято Оскарівською комісією, що складається з представників кіноіндустрії Польщі і Інституту польського кіно.

Як зазначає видання Variety.com, сценарій фільму, написаний Анджеєм Mулярчиком, розповідає про боротьбу художника із сталінською ортодоксальністю, яка заперечувала авангард,  і власними фізичними вадами митця для розвитку прогресивних ідей мистецтва. Світова прем’єра фільму «Післяобрази» відбулася на кінофестивалі в Торонто (Канада) на початку вересня.

Variety нагадує, що 90-річний Анджей Вайда, який отримав почесний Оскар у 2000 році, представив свій новий фільм через сім десятиліть з моменту свого дебюту із стрічкою «Покоління» в 1955 році. Його  фільм «Дантон» виграв BAFTA за кращий іноземний фільм у 1983 році.

«Післеобрази» - його дев'ятий фільм, який Польща висунула на «Оскара», чотири з них отримали номінацію: «Земля обіцяна» в 1975 році, «Панянки з Вілько» в 1979 році, «Людина із заліза» в 1981 році і «Катинь» в 2007 році. Його попередній фільм «Валенса: Людина з надії» був висунутий Польщею в 2013 році, але не отримав номінації.

Польща виграла «Оскара» за кращий іноземний фільм в 2014 році із стрічкою Павла Павліковського «Іда».

Нагадаємо, Український Оскарівський комітет висунув на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

На фото - кадр з фільму

Фото: Variety 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду