detector.media
28.09.2016 18:58
Польща висунула на «Оскар» новий фільм Анджея Вайди
Польща висунула на «Оскар» новий фільм Анджея Вайди
Фільм-байопік «Післяобрази» (Powidoki) видатного режисера Анджея Вайди став польським кандидатом на премію «Оскар» у номінації за кращий фільм іноземною мовою.

Про це повідомляє Wyborcza.pl.

Фільм Анджея Вайди розповідає історію останніх років життя великого польського художника і теоретика мистецтва, авангардиста ХХ століття, героя Першої світової війни Владислава Стжемінського. У стрічці його роль виконав один з найвідоміших польських акторів Богуслав Лінда.

Рішення про висунення фільму «Післяобрази» на здобуття премії Американської кіноакадемії було прийнято Оскарівською комісією, що складається з представників кіноіндустрії Польщі і Інституту польського кіно.

Як зазначає видання Variety.com, сценарій фільму, написаний Анджеєм Mулярчиком, розповідає про боротьбу художника із сталінською ортодоксальністю, яка заперечувала авангард,  і власними фізичними вадами митця для розвитку прогресивних ідей мистецтва. Світова прем’єра фільму «Післяобрази» відбулася на кінофестивалі в Торонто (Канада) на початку вересня.

Variety нагадує, що 90-річний Анджей Вайда, який отримав почесний Оскар у 2000 році, представив свій новий фільм через сім десятиліть з моменту свого дебюту із стрічкою «Покоління» в 1955 році. Його  фільм «Дантон» виграв BAFTA за кращий іноземний фільм у 1983 році.

«Післеобрази» - його дев'ятий фільм, який Польща висунула на «Оскара», чотири з них отримали номінацію: «Земля обіцяна» в 1975 році, «Панянки з Вілько» в 1979 році, «Людина із заліза» в 1981 році і «Катинь» в 2007 році. Його попередній фільм «Валенса: Людина з надії» був висунутий Польщею в 2013 році, але не отримав номінації.

Польща виграла «Оскара» за кращий іноземний фільм в 2014 році із стрічкою Павла Павліковського «Іда».

Нагадаємо, Український Оскарівський комітет висунув на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

На фото - кадр з фільму

Фото: Variety 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY