Російському блогеру заборонено п’ять років в’їжджати в Україну

Російському блогеру заборонено п’ять років в’їжджати в Україну

10 Серпня 2016
2312
10 Серпня 2016
15:37

Російському блогеру заборонено п’ять років в’їжджати в Україну

2312
СБУ заборонила в'їзд до України відомому блогеру, громадянину РФ Руслану Віхлянцеву, відомому у мережі як Руслан Усачев.
Російському блогеру заборонено п’ять років в’їжджати в Україну
Російському блогеру заборонено п’ять років в’їжджати в Україну

Про це йдеться у відповіді СБУ, яке опублікувала «Відсіч» у своєму Facebook.

«Повідомляємо, що 20 липня п.р. Службою безпеки України в інтересах забезпечення національної безпеки внесено постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на 5 (п’ять) років громадянину Російської Федерації Віхлянцеву Р.Е.», - повідомляє СБУ.

«Відсіч» повідомляє, що свого часу, цей російський відеоблогер писав у Тwitter дописи в стилі «Крим наш».

Водночас у відповіді СБУ повідомляється, що надійшов запит не лише щодо Руслана Усачова, а й двох інших відомих блогерів - Стаса Давидова (This is Добре) і Валентина Петухова (Wylsacom), перший з яких – громадянин Латвії, інший - громадянин РФ. Однак СБУ не знайшла «достатніх підстав вважати, що перебування вказаних осіб на території України суперечить інтересам забезпечення державної безпеки».

Як повідомляє «112 України», в липні, судячи з Twitter Руслана Усачова, він перебував у Києві і навіть сфотографувався у вишиванці.

«Так, Київ, ми приїхали на #ВидеоЖара в МВЦ. А потім будемо знімати #ПораВалить, так що підказуйте цікаві місця!», - цитує «112 Україна» блогера.

Нагадаємо, телеканал «112 Україна» заявив, що два роки тому припинив співпрацю із журналістом Романом Гнатюком, листування якого з Тетяною Єгоровою, що називала себе «провідним аналітиком міністерства інформації ДНР», виклав у соцмережі Facebook блогер під ніком Alex N Alex Noyt.

На фото - Руслан Усачов

Фото: «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду